Oι «φωνές» του Δημήτρη Καμμένου ανοίγουν την πόρτα στη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου

Ενας φόβος πλανιέται στο κυβερνητικό στρατόπεδο, κάθε φορά που ο Δ. Καμμένος βγαίνει στα ΜΜΕ και προχωρά σε δημόσιες τοποθετήσεις.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, φροντίζει τις περισσότερες φορές να κρατά (σχεδόν διακριτικές έως ουσιαστικές) αποστάσεις από την επίσημη κυβερνητική γραμμή.

Η σχέση του βουλευτή δεν ήταν ανέφελη εξ αρχής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκλογή του ως αντιπροέδρου της Βουλής, πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελαν να τον ψηφίσουν, και το διαμήνυσαν τότε στο Μαξίμου που έδειξε κατανόηση και απλά ζήτησε η καταψήφιση να μην πάρει μορφή κινήματος εντός της Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος.

Τελευταία, ξεχώρισε η επίθεσή του στα μέλη της ομάδας των 53+ με αφορμή την κριτική τους για τον κυβερνητικό εταίρο, τους ΑΝΕΛ.

«Κόμμα υπουργών» τους χαρακτήρισαν, που έχει σε ομηρεία την κυβέρνηση. Και η συνέχεια ήρθε από τον κ. Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος σήκωσε το γάντι, ανταλλάσσοντας πυρά με την Σία Αναγνωστοπούλου, αλλά και αδειάζοντας κεντρική επιλογή της κυβέρνησης για τους Μουφτήδες στη Θράκη, την οποία υπερασπίστηκε δημόσια ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες σε συνέντευξη τύπου.

Την -μικρή κάθε φορά αλλά- σταθερή απόκλιση του κ. Δ. Καμμένου την βλέπουν και στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σε κατ ιδίαν συζητήσεις τους εμφανίζονται βέβαιοι ότι ο κ.Καμμένος δε θα μείνει μέχρι τέλους στο κυβερνητικό σκάφος, αλλά όπως εκτιμούν, «ένα νεύμα» περιμένει…

Αφήνουν όμως στον Πάνο Καμμένο τη διαχείριση του θέματος, ο οποίος πάντως άγνωστο παραμένει το τι περιθώρια έχει κάθε φορά, αφού στο ζήτημα της υποψηφιότητας του αντιπροέδρου της Βουλής, αν και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ διαμήνυσαν ότι ήθελαν άλλον από τους ΑΝΕΛ, ο Δ.Καμμένος, επικράτησε…

Η στάση της Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η οποία υπερψήφισε όχι απλά ένα νομοσχέδιο, αλλά τη βάση του κυβερνητικού σχεδιασμού, κόντρα σε ΝΔ και τα άλλα κόμματα, είναι κάτι παραπάνω ποιοτικά, από ένα ΝΑΙ σε μια διάταξη ή τροπολογία… ανοίγει το παράθυρο για συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ εντός Βουλής, διευρύνοντας την κυβερνητική πλειοψηφία, αν όχι διασφαλίζοντας τον αριθμό των 153ών, όποτε αυτό προκύψει…. Εξ άλλου και ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε με ένα μεγάλο χαμόγελο, όταν ερωτήθηκε μετά το τέλος της συζήτησης, διαπιστώνοντας : «Πάμε καλύτερα, αυξανόμαστε…»


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!