Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στο Εφετείο Αθηνών

Την βομβιστική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα στο Εφετείο Αθηνών καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους τα κόμματα.

"Είναι απερίφραστη η καταδίκη μας για την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο. Τέτοιες ενέργειες, που αντικειμενικά τροφοδοτούν την τρομολαγνεία και την ατζέντα της καταστολής, βρίσκουν απέναντι τους όλους τους δημοκρατικούς πολίτες" αναφέρει σε ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

"Καταδικάζουμε απόλυτα και απερίφραστα τη βία και την τρομοκρατία που εξακολουθούν να ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στη δημόσια ζωή του τόπου. Η Δικαιοσύνη για άλλη μια φορά στοχοποιήθηκε. Η ανασφάλεια, ο εκφοβισμός και η αβεβαιότητα δεν πρέπει να κυριαρχήσουν" δήλωσε ο υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

"Καλούμε τη κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει τον συνταγματικό της ρόλο και να αναλάβει την δημοκρατική της ευθύνη απέναντι στους πολίτες και στους θεσμούς. Να εγγυηθεί την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των δικαστηρίων. Να σταματήσει τη συστηματική υπονόμευση της Δικαιοσύνης και του έργου της. Να στηρίξει και να περιφρουρήσει το κύρος και την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας. Οι θεσμοί στη χώρα μας υπάρχουν, λειτουργούν και θα εξακολουθούν να λειτουργούν, κόντρα σε όσους επιβουλεύονται τη Δημοκρατία, τις αρχές και τις αξίες της" πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση αναφέροντας: "Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση και τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του φρουρού του κτιρίου, στο Εφετείο Αθηνών" αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ. Τέτοιες ενέργειες το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν «νερό στο μύλο» όσων θέλουν να επιβάλλουν κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού και να υλοποιήσουν νέα μέτρα αυταρχισμού και καταστολής σε βάρος του εργατικού – λαϊκού κινήματος"

"Η τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο είναι εγκληματική ενέργεια που στρέφεται ευθέως κατά της Δικαιοσύνης αλλά και εναντίον της Δημοκρατίας. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Σε τέτοιου είδους ενέργειες δεν υπάρχει η παραμικρή ανοχή" δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου.

"Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών και καλούμε την κυβέρνηση να μην οξύνει το κλίμα με τη Δικαιοσύνη, γιατί οπλίζεται το χέρι κάποιων παρανοϊκών που νομίζουν ότι με βόμβες θα λύσουν τα προβλήματα" σχολιάζει σε ανακοίνωση της η Ένωση Κεντρώων και προσθέτει:

"Μάλιστα, ο κ. Λεβέντης ζήτησε την απομάκρυνση του κ. Κοντονή στη Βουλή και δεν το έκανε γιατί έχει κάτι προσωπικά μαζί του, αλλά γιατί ακολουθεί εμπαθή τακτική και νομοθετεί αυτοβούλως, χωρίς κανένα διάλογο με τα άλλα κόμματα".

Σε ανακοίνωση που το ΠΟΤΑΜΙ αναφέρει: "H καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Εφετείο Αθηνών είναι αυτονόητη από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις. Η Ελλάδα δυστυχώς είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα με εγχώρια τρομοκρατία και πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για την εξάρθρωσή της. Παράλληλα όμως, πρέπει να ενισχυθεί η θεσμική λειτουργία και να γίνεται σεβαστή η διάκριση των εξουσιών. Οι επιθέσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη οδηγούν στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και ανεξαρτήτως προθέσεων στρώνουν το έδαφος σε εξτρεμιστές".


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!