Τα πολιτικά κόμματα καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής έξω από το Εφετείο Αθηνών.

ΣΥΡΙΖΑ: Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης στο Εφετείο

Την απερίφραστη καταδίκη του για την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δημοκρατικοί πολίτες παίρνουν θέση απέναντι σε τέτοια χτυπήματα, σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στο Εφετείο.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίθεση κατά της δικαιοσύνης είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε ο ίδιος στο Εφετείο Αθηνών.

«Ήρθα εδώ για να επαναλάβω το αυτονόητο. Κάθε επίθεση στη Δικαιοσύνη είναι επίθεση στην ίδια τη Δημοκρατία μας. 
 
Η Δικαιοσύνη όμως δεν επιτρέπεται να λειτουργεί σε συνθήκες φόβου, ούτε σε συνθήκες θεσμικής υποβάθμισης. 
 
Πρέπει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να μην περιοριστούμε μόνο στην αυτονόητη καταδίκη μιας τρομοκρατικής πράξης. 
 
Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι ώστε να θωρακίσουμε τους θεσμούς μας και να εξασφαλίσουμε ότι η Δημοκρατία μας θα λειτουργεί ομαλά προς όφελος όλων»
, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ σε δήλωσή του.

ΑΝΕΛ: Καταδικάζουμε την επίθεση με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο

«Η τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο είναι εγκληματική ενέργεια που στρέφεται ευθέως κατά της Δικαιοσύνης αλλά και εναντίον της Δημοκρατίας. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ την καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Σε τέτοιου είδους ενέργειες δεν υπάρχει η παραμικρή ανοχή», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ποτάμι: Η καταδίκη είναι αυτονόητη από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις

«H καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Εφετείο Αθηνών είναι αυτονόητη από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«Η Ελλάδα δυστυχώς είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα με εγχώρια τρομοκρατία και πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για την εξάρθρωσή της», τονίζει, καταδικάζοντας την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης έξω από το Εφετείο Αθηνών.

«Παράλληλα όμως, πρέπει να ενισχυθεί η θεσμική λειτουργία και να γίνεται σεβαστή η διάκριση των εξουσιών», επισημαίνει το Ποτάμι και προσθέτει:

«Οι επιθέσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη οδηγούν στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και ανεξαρτήτως προθέσεων στρώνουν το έδαφος σε εξτρεμιστές».

Ένωση Κεντρώων:  Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών και καλούμε την κυβέρνηση να μην οξύνει το κλίμα με τη Δικαιοσύνη, γιατί οπλίζεται το χέρι κάποιων παρανοϊκών που νομίζουν ότι με βόμβες θα λύσουν τα προβλήματα», αναφέρει η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της.

«Μάλιστα, ο κ. Λεβέντης ζήτησε την απομάκρυνση του κ. Κοντονή στη Βουλή και δεν το έκανε γιατί έχει κάτι προσωπικά μαζί του, αλλά γιατί ακολουθεί εμπαθή τακτική και νομοθετεί αυτοβούλως, χωρίς κανένα διάλογο με τα άλλα κόμματα»


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!