Η υψηλότερη αύξηση της στάθμης υδάτων εδώ και 13 έτη στην μεγαλύτερη κινεζική λίμνη

Κατά 0,4 μέτρα αυξήθηκε η στάθμη του νερού πέρυσι στη μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στην κινεζική ενδοχώρα, στη Τσινγκχάι, με την αύξηση που καταγράφηκε να είναι η μεγαλύτερη τα τελευταία 13 χρόνια.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της «ασυνήθιστα» έντονης βροχόπτωσης στη λεκάνη απορροής, η οποία πέρυσι ήταν κατά μέσο όρο 40% υψηλότερη σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τον Ντάι Σενγκ, αξιωματούχο της επαρχίας Τσινγκχάι.

Το ύψος της στάθμης του νερού στη λίμνη αυξήθηκε κατά 2,07 μέτρα από το 2005, δήλωσε ο Ντάι, και σήμερα είναι στα ίδια επίπεδα με αυτά που βρισκόταν στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Η αύξηση της θερμοκρασίας και των βροχοπτώσεων, καθώς και το λιώσιμο των πάγων συνετέλεσαν στην άνοδο της στάθμης των υδάτων.

Η λίμνη Τσινγκχάι παίζει σημαντικό ρόλο στην οικολογική ισορροπία της περιοχής. Από τη δεκαετία του 1950 η λίμνη συρρικνωνόταν, αλλά οι προσπάθειες προστασίας από τις αρμόδιες αρχές και οι αλλαγές στις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής είχαν ως αποτέλεσμα να αντιστραφεί η πορεία αυτή.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!