Συνελήφθη 21χρονος που είχε εισχωρήσει σε κλειστή ομάδα ανηλίκων στο Messenger για αποπλάνηση

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε καταγγελία της μητέρας ενός ανηλίκου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία και διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε αστυνομική έρευνα των ψηφιακών στοιχείων – δεδομένων και πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με τη σχετική εταιρία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, από όπου και προέκυψαν τα στοιχεία της οικιακής σύνδεσης του 21χρονου.

Ο ίδιος όπως προέκυψε είχε εισχωρήσει στην κλειστή ομάδα μίας παρέας ανηλίκων 12-15 ετών στο Messenger που τον είχε καλέσει ένα από αυτά και κάποια στιγμή έγραψε πως του αρέσει να πηγαίνει ερωτικά με 12χρονα… Αυτό το είπε ένα από τα παιδιά στην μητέρα του και έτσι ακολούθησε η σχετική καταγγελία στις Αρχές.

Από την έρευνα που πραγματοποίησε κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την περασμένη Πέμπτη, στην οικία του 21χρονου σε περιοχή της Αττικής βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και παράλληλα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό διερεύνηση υπόθεση.

Ο ίδιος από την πλευρά του ισχυρίστηκε ότι αυτό το σχόλιο έγινε εν είδει αστεϊσμού και πως δεν είχε τέτοια πρόθεση στην πραγματικότητα, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να απαντήσει γιατί μπήκε σε μία κλειστή ομάδα στην οποία συμμετείχαν μόνο ανήλικοι. Σημειώνεται πάντως πως δεν προέκυψαν στοιχεία που να τον εμπλέκουν εμπράκτως σε περίπτωση τυχόν ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων.

Το κατασχεθέν ψηφιακό πειστήριο θα αποσταλεί στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

* Τηλεφωνικά: 11188

* Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

* Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

* Μέσω twitter: @CyberAlertGR


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!