Ερευνα των Τούρκων για το πλοίο με τα εκρηκτικά -Τι ζητούν από την Ελλάδα

Ερευνα ξεκινά και η Τουρκία για το πλοίο- βόμβα που εντοπίστηκε ανοιχτά της Κρήτης και μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο.

Το πλοίο με σημαία Τανζανίας, που μετέφερε σχεδόν 420 τόνους εκρηκτικών, είχε σαλπάρει από την Τουρκία και συγκεκριμένα το λιμάνι της Μερσίνης και για αυτό ξεκίνησαν έρευνα Τούρκοι αξιωματούχοι, όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία της χώρας στην Τρίπολη.

Το «Andromeda» είχε άδεια για να μεταφέρει εμπορεύματα στην Αιθιοπία και όχι τη Λιβύη, επισημαίνει η ανακοίνωση της τουρκικής πρεσβείας, που τονίζει ότι η Αγκυρα συμμορφώνεται επιμελώς με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το εμπάργκο μεταφοράς όπλων στη Λιβύη. Το πλοίο κατασχέθηκε από το ελληνικό λιμενικό στις 7 Ιανουαρίου.

«Σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα της έρευνας, το πλοίο θα πήγαινε στο λιμάνι του Τζιμπουτί, όπου φτάνουν τα εμπορεύματα διά θαλάσσης τα εμπορεύματα που έχουν προορισμό την Αιθιοπία, έχοντας σαλπάρει από το λιμάνι της Μερσίνης στις 23 Νοεμβρίου. Το σκάφος μετέφερε 419.370 κιλά επικίνδυνων υλικών σε 29 κοντέινερ», αναφέρει η ανακοίνωση της τουρκικής πρεσβείας, σύμφωνα με την Hurriyet.

Αυτό το φορτίο θα παραδίδονταν σε διάφορες εταιρείες στην Αιθιοπία και είχε δοθεί η άδεια που προβλέπει ο τουρκικός νόμος προκειμένου να εξαχθούν στη συγκεκριμένη χώρα, σημειώνεται ακόμη, ενώ η πρεσβεία τονίζει ότι όλα έγιναν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία και ότι το φορτίο που αναχώρησε από την Τουρκία δεν είχε προορισμό τη Λιβύη.  

Η τουρκική πρεσβεία τονίζει ακόμη ότι απαιτεί από τις ελληνικές αρχές να στείλουν επειγόντως στις τουρκικές όλα τα έγγραφα που κατασχέθηκαν, τις καταθέσεις του πληρώματος και όλα τα συμπληρωματικά έγγραφα και πληροφορίες.

Η Τουρκία, καταλήγει η ανακοίνωση, είναι σε στενή επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης και με τον ΟΗΕ για το ζήτημα.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!