Επιστολή Γιώργου Λίλτση στον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, κ. Στέλιο Παππά για πύκνωση των δρομολογίων στο δήμο Παύλου Μελά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή Γιώργου Λίλτση στον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, κ. Στέλιο Παππά για πύκνωση των δρομολογίων στο δήμο Παύλου Μελά

Επιστολή με την οποία ζητά από τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ κ. Στέλιο Παππά την πύκνωση των δρομολογίων του Οργανισμού που εξυπηρετούν τους δημότες Παύλου Μελά για τις μετακινήσεις τους αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών από πλευράς διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να δημιουργηθούν νέα δρομολόγια που θα ενώνουν τις απομακρυσμένες περιοχές του δήμου έστειλε ο Γιώργος Λίλτσης. Ο επικεφαλής της παράταξης «αναΤΡΟΠΗ Παύλου Μελά», δημοτικός σύμβουλος και γιατρός μαζί με τους αιρετούς της παράταξης προχώρησε σε αυτή την ενέργεια μετά τις δηλώσεις του κ. Παππά για αναπροσαρμογή των υπαρχόντων δρομολογίων του ΟΑΣΘ το επόμενο διάστημα. 

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ ο επικεφαλής και τα μέλη της «αναΤΡΟΠΗΣ» σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε ότι οι μέχρι σήμερα ενέργειές σας στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής του Οργανισμού σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τις Δυτικές Συνοικίες της Θεσσαλονίκης θα διορθώσουν ένα μεγάλο λάθος δεκαετιών. Την απομόνωση των κατοίκων των περιοχών αυτών».

«Πιστεύουμε ότι μαζί με τους συνεργάτες σας θα αποκαταστήσετε ένα σφάλμα και θα δώσετε λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του δήμου Παύλου Μελά: αυτό της κυκλοφοριακής απομόνωσής τους» τονίζεται στο κείμενο που κατατέθηκε. 

Στην επιστολή περιγράφεται η σημερινή κατάσταση στις συγκοινωνίες του δήμου Παύλου Μελά ως αποκαρδιωτική. «Για να μετακινηθεί ένας κάτοικος των Μετεώρων στην Πολίχνη πρέπει πρώτα να φτάσει μέχρι την περιοχή του Βαρδάρη  και από εκεί να πάρει το αστικό» αναφέρεται.

Τέλος, η παράταξη «αναΤΡΟΠΗ» ζητά από την διοίκηση του Οργανισμού να εξετάσει προσεκτικά το πρόβλημα και να συμβάλει στην αποκατάσταση μιας κοινωνικής  αδικίας δεκαετιών.

Παρακάτω ολόκληρη η επιστολή προς τον κ. Παππά:

Θεσσαλονίκη, Ιανουάριος 2018

ΠΡΟΣ:
Κύριο Στέλιο Παππά, Πρόεδρο ΟΑΣΘ


Κύριε Πρόεδρε,

Διαβάσαμε πριν λίγες ημέρες στον Τύπο με μεγάλο ενδιαφέρον τις δηλώσεις σας για αναπροσαρμογή των δρομολογίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, γεγονός που μας ικανοποιήσε ιδιαίτερα εμάς τους κατοίκους του δήμου Παύλου Μελά. Θεωρούμε ότι οι μέχρι σήμερα ενέργειές σας στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής του Οργανισμού σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τις Δυτικές Συνοικίες της Θεσσαλονίκης θα διορθώσουν ένα μεγάλο λάθος δεκαετιών. Την απομόνωση των κατοίκων των περιοχών αυτών.

Οι κάτοικοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης αισθανόμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας γιατί κάποιοι θέλησαν να γίνουμε η «χαβούζα» του νομού. Πιστεύουμε ότι μαζί με τους συνεργάτες σας θα αποκαταστήσετε ένα σφάλμα και θα δώσετε λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του δήμου Παύλου Μελά: αυτό της κυκλοφοριακής απομόνωσής τους.

Δυστυχώς, η σημερινή κατάσταση στις συγκοινωνίες του δήμου μας είναι αποκαρδιωτική. Μεγάλες καθυστερήσεις, παλαιά οχήματα, ελάχιστα δρομολόγια, απουσία γραμμών για τη σύνδεση περιοχών που βρίσκονται εντός του δήμου είναι ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας. Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα του 2018 και ειδικά σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη που θεωρείται σύγχρονη και ευρωπαϊκή όχι μόνο να μην υπάρχει άλλο Μέσο Μαζικής Μεταφοράς πέραν  του ΟΑΣΘ αλλά και οι αστικές συγκοινωνίες που απολαμβάνουμε να είναι κατώτερες του μετρίου. 

Δυστυχώς, με την υπάρχουσα κατάσταση πολλές περιοχές του δήμου μας δεν συνδέονται μεταξύ τους. Για παράδειγμα για να μετακινηθεί ένας κάτοικος των Μετεώρων στην Πολίχνη πρέπει πρώτα να φτάσει μέχρι την περιοχή του Βαρδάρη  και από εκεί να πάρει το αστικό. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και για εκείνους που θέλουν να μετακινηθούν από την Ευκαρπία στην Ηλιούπολη ή στα Μετέωρα. Καθημερινά πολλοί συμπολίτες μας για να επισκεφτούν μια δημοτική υπηρεσία έχουν να... ανέβουν τον δικό τους Γολγοθά και  πρέπει να είναι οπλισμένοι με περίσσια υπομονή και αρκετό χρόνο για τις μετακινήσεις τους. Υπάρχουν επίσης περιοχές, όπως είναι αυτή της Φιλοθέης όπου οι πολίτες έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. 

Κύριε Παππά,

Με την παρούσα επιστολή, ως εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Παύλου Μελά θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό το πρόβλημα που μας απασχολεί δεκαετίες ολόκληρες ζητώντας να εξετάσετε προσεκτικά και να συμβάλετε με τον τρόπο που μπορείτε στην επίλυσή του. Σας ζητάμε στα πλαίσια του εφικτού και με αφορμή τις εξαγγελίες σας για αναπροσαρμογή των δρομολογίων το επόμενο διάστημα να εξετάσετε το ενδεχόμενο της σύνδεσης των περιοχών του δήμου μας που σήμερα είναι απομονωμένες και απομακρυσμένες και την πύκνωση των υπαρχουσών λεωφορειακών γραμμών.

Ευχαριστούμε για το χρόνο σας. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Λίλτσης, επικεφαλής της παράταξης «αναΤΡΟΠΗ Παύλου Μελά»- δημοτικός σύμβουλος

Κυριάκος Τσαλταμπασίδης, δημοτικός σύμβουλος Παύλου Μελά

Γιώργος Ιωαννίδης, δημοτικός σύμβουλος Παύλου Μελά


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!