Συνάντηση Τσίπρα- Τζεντιλόνι -Στο επίκεντρο η έξοδος Ελλάδας και Ιταλίας από την κρίση [εικόνες]

Συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, Πάολο Τζεντιλόνι, είχε ο πρωθυπουργός στη Ρώμη, στο πλαίσιο της Συνόδου των χωρών του Νότου.

Στη συνάντηση, διαπιστώθηκε σημαντική δυναμική σε διμερείς σχέσεις μετά τη Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Κερκυρας. Κυρίως όσον αφορά στις συνομιλίες για τη συμφωνία θαλασσίων ζωνών και την ενεργειακή συνεργασία, ιταλικές επενδύσεις στην Ελλάδα και συντονισμό στο πλαίσιο ΕΕ.

Ακόμη, υπογραμμίστηκε σύμπτωση απόψεων για τις αλλαγές που πρέπει να δρομολογηθούν στην ΕΕ και ευρωζώνη σε κοινωνική και δημοκρατική κατεύθυνση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν οτι ο Ιταλός πρωθυπουργός επισήμανε ότι Ελλάδα και Ιταλία είναι δύο χώρες που έχουν θετικά οικονομικά αποτελέσματα και η έξοδος της Ελλάδας και της Ιταλίας από την κρίση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την συνολική οικονομία της Ευρωζώνης, ενώ συζητήθηκε η προωθηση του αγωγου east med.

Υπογραμμίσθηκαν τέλος, οι κοινές θέσεις για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων και των προσφυγικών ροών στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της στήριξης των χωρών πρώτης υποδοχής.

Τονίσθηκε δε, η σημασία που έχει το Αιγαίο για την ασφάλεια της ΕΕ και τη διαχείριση του προσφυγικού. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίσθηκε η ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ Andrea Bonetti


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!