Ευκαιρία να... γνωριστούμε

Με κάθε επισημότητα αντιμετωπίζει τη σημερινή πρεμιέρα του στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Οσκαρ Γκαρθία, στο ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά στο «Καραϊσκάκη» (15.00, CS1) και ας έχει κριθεί -επί της ουσίας- η πρόκριση, μετά την επικράτηση των «ερυθρόλευκων» με 2-0 στο πρώτο ραντεβού.

Ο Καταλανός τεχνικός έβαλε στην αποστολή 22 ποδοσφαιριστές κάνοντας σαφές ότι θέλει να γνωρίσει όσο γίνεται πιο γρήγορα τους παίκτες του, αξιοποιώντας τον «μήνα του μέλιτος» που περιλαμβάνει εκτός από την αναμέτρηση με τους Χανιώτες και τα παιχνίδια με τη Λαμία και την Ξάνθη στο Φάληρο.

Η χθεσινή προπόνηση του Γκαρθία είχε αρκετές καινούργιες ασκήσεις, ενώ διαθέσιμος είναι ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος έτσι κι αλλιώς συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα της Εβερτον, άσχετα αν είχε ελάχιστες συμμετοχές σε επίσημους αγώνες.

Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού θεωρεί «πρόβες» αυτά τα τρία παιχνίδια και θέλει να έχει καταλήξει στις (όποιες) αποφάσεις του για την ομάδα έως το τέλος του μήνα, όταν και ολοκληρώνονται οι μεταγραφές κι ενώ στο ξεκίνημα του Φλεβάρη οι «κόκκινοι» θα υποδεχθούν την ΑΕΚ, σε ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι.

Στην πρώτη αποστολή του Γκαρθία συμμετέχουν λοιπόν οι Προτό, Χουτεσιώτης, Σκαφίδας, Ανδρούτσος, Μποτία, Σισέ, Τζούρτζεβιτς, Ελαμπντελαουί, Φιγκέιρας, Ζιλέ, Χατζισαφί, Ανσαριφάρντ, Μάριν, Μάρτινς, Μιραλάς, Νικολάου, Πάρντο, Ρομαό, Σεμπά, Ταχτσίδης, Βρουσάι και Βούκοβιτς.

Εμειναν έξω ο τραυματίας Οτζίτζα, ο Φορτούνης, ο Ενγκελς και ο Κούτρης (ίσως επειδή είναι πιο «επιβαρημένοι» από πλευράς αγώνων), κάτι που σημαίνει ότι θα έχει την ευκαιρία για τη δική του πρεμιέρα και ο Χατζισαφί στην αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού.

Για τη δεξιά αποκτήθηκε και ανακοινώθηκε χθες επισήμως ο Ιγκόρ Σίλβα από τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις υπογράμμισε: «Θα προσπαθήσω να δείξω το ταλέντο μου και να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο για τους φιλάθλους μας. Ελπίζω να κατακτήσω πολλούς τίτλους με τον Ολυμπιακό, είναι αυτό που όλοι επιθυμούμε. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ, είναι από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου».

Με τον ερχομό του Βραζιλιάνου είναι σαφές ότι θα αποχωρήσει ο Ντιόγκο Φιγκέιρας, τον οποίο πάντως ο Γκαρθία έχει στην αποστολή, ενώ υπό κανονικές συνθήκες κάτω από την εστία θα παίξει και πάλι ο Λευτέρης Χουτεσιώτης, με σκοπό να παρθεί η τελικά απόφαση για το αν θα έρθει κι άλλος τερματοφύλακας πίσω από τον Προτό.

Η πιο σημαντική εκκρεμότητα για τον Ολυμπιακό είναι βέβαια η μεταγραφή ακόμη ενός εξτρέμ και επί αυτού θα αποφασίσει ο Γκαρθία, ο οποίος έχει ενημερωθεί για την «πρώτη αναζήτηση» των «ερυθρόλευκων» και αυτό που απομένει είναι να δώσει την έγκρισή του για κάποια από αυτές τις επιλογές ή να επιχειρήσει τη δική του εισήγηση.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!