«Πρώτο βήμα για την εθνική συνεννόηση είναι κάθε αρχηγός να ανοίξει τα χαρτιά του»

Να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους σχετικά με το Σκοπιανό, όπως έκανε το Ποτάμι από την πρώτη στιγμή, κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι η ισχυρή και πρέπει να βλέπει τους γείτονες ως αυριανούς συμμάχους, όχι μονίμως καχύποπτα. Επίσης, σημείωσε ότι το Ποτάμι έχει ξεκάθαρη θέση επί του θέματος και από την πρώτη στιγμή έχει μιλήσει για μία σύνθετη ονομασία, η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», αλλά με την προϋπόθεση «οι Σκοπιανοί να αφήσουν τις αλυτρωτικές τους διαθέσεις, να αλλάξουν το Σύνταγμα και τα σχολικά τους βιβλία».

Ερωτηθείς για τη στάση του Ποταμιού σε περίπτωση που ο κ. Καμμένος δεν ψηφίσει την πρόταση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι το Ποτάμι θα καθορίσει τη στάση του με βάση «τη δική μας εθνική θέση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!