«Μάχη» στο EWG για το πολυνομοσχέδιο

Στο τραπέζι του σημερινού συμβουλίου του EuroWorking Group αναμένεται να τεθεί το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και θα προετοιμάσει την ατζέντα του κρίσιμου Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των θεσμών και στους ομολόγους του την πρόοδο που έχει συντελεστεί από την κυβέρνηση, στην υλοποίηση των 110 προαπαιτούμενων.

Στόχος, να δοθεί το «πράσινο φως» για το τελικό κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος, που αναμένεται να είναι από 7 δισ.ευρώ έως 8 δισ. ευρω. 

Το θέμα των πλειστηριασμών, στο οποίο οι θεσμοί και ιδιαίτερα η ΕΚΤ δίνουν μεγάλη βαρύτητα, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του EwG. Μια από τις βασικές εκκρεμότητες οι οποίες θα πρέπει να κλείσουν εντός των ημερών αφορά στην κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα ανοίγει ο δρόμος για τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για οφειλές προς το δημόσιο.

Στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου προβλέφθηκε μεν ότι όλοι οι πλειστηριασμοί θα διενεργούνται ηλεκτρονικά από τις 21 Φεβρουαρίου, αλλά δεν υπήρξαν οι απαραίτητες τροποποιήσεις, οι οποίες θα ευθυγραμμίζουν τις προβλέψεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων με τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

H ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Δευτέρα και η έκδοση των υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων που απαιτούνται για να ικανοποιηθούν σχεδόν όλα τα 110 προαπαιτούμενα θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας ώστε να ενσωματωθούν στην έκθεση συμμόρφωσης που συντάσσει η Κομισιόν. Η έκθεση θα παρουσιασθεί στο επόμενο Eurogroup.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!