Τα νέα μέλη του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής -Αλλαξαν οι 3 στους 4

Τα τρία από τα τέσσερα μέλη που απαρτίζουν την επιστημονική επιτροπή του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής αντικατάσταθηκαν από νέα μέλη και μόνο η θητεία του Ναπολέοντος Μαραβέγια ανανεώθηκε.

«Δεν σκοπεύω να κάνω εξωραϊσμό σε τίποτα» τόνισε ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, επισημαίνοντας πως η επιτυχία ή αποτυχία της επιλογής στο πρόσωπό του, θα κριθεί από το έργο του.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης για την επιλογή της νέας σύνθεσης του Γραφείου της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής, ο κ. Κουτεντάκης απάντησε στις ενστάσεις που εξέφρασαν εκπρόσωποι των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, ιδίως της ΝΔ για το ό,τι διετέλεσε γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής στο υπουργείο Οικονομικών και ως τούτου ελέγχεται η αμεροληψία του στο πόστο του συγκεκριμένου θεσμικού οργάνου.

Ο συντονιστής του Γραφείου είπε ότι σέβεται τις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν, ωστόσο, τόνισε, ότι αποτελεί πρόκληση για εκείνον να πετύχει στον ρόλο του και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει «να είναι καθαρός στις θέσεις του και να λέει αυτό που θεωρεί αληθές».

Η Επιτροπή του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους, συνεδρίασε για την επιλογή των μελών της τετραμελούς Επιστημονικής Επιτροπής που θα πλαισιώνει το Γραφείο του Προϋπολογισμού του Κράτους στη  Βουλή, και δέχθηκε την εισήγηση του επικεφαλής του Γραφείου, κ. Κουτεντάκη.

Ετσι, τον Συντονιστή θα πλαισιώσουν οι καθηγητές Αθ. Ταγκαλάκης, Αγγ. Κανάς και Π. Κωνσταντίνου και Ν. Μαραβέγιας, του οποίου η θητεία ανανεώθηκε. Ειδικότερα, η εισήγηση του κ. Κουτεντάκη για ανανέωση της θητείας του καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια έγινε δεκτή με μεγάλη πλειοψηφία καθώς έλαβε 20 θετικές ψήφους, μία κατά και ένα "παρών".

Ο Αθανάσιος Ταγκαλάκης, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, έλαβε 12 ψήφους. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο κ. Τσακαλάκης έχει να επιδείξει πολυάριθμες δημοσιεύσεις κυρίως στο χώρο της δημόσιας οικονομικής και είναι βασικός συγγραφέας δημοσιονομικών θεμάτων στις εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο Αγγελος Κανάς έλαβε 11 ψήφους. Είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά με δημοσιεύσεις, που αφορούν στο πεδίο της διεθνούς χρηματοοικονομικής και τραπεζικής.

Ο Παναγιώτης Κωνσταντίνου, ο οποίος εξελέγη με 10 ψήφους, είναι επίκουρος καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι δημοσιεύσεις του αφορούν κυρίως στο χώρο της διεθνούς δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής.

Εκ μέρους του Ποταμιού, ο Γ. Αμυράς, εξέφρασε την διαφωνία του για την συμπερίληψη στον κατάλογο των υποψηφίων του καθηγητή Διονύση Χιόνη, λέγοντας πως «πρόκειται για καραμπινάτο δραχμιστή». Στον βουλευτή απάντησε ο κ. Κουτεντάκης, εξηγώντας ότι από την στιγμή που καθηγητής Χιόνης κατέθεσε επίσημη υποψηφιότητα στο Γραφείο Προϋπολογισμού, ο ίδιος δεν θα μπορούσε να τον αποκλείσει, εξαιτίας της διαφωνίας με τις απόψεις του.

«Μπορεί εγώ προσωπικά να μη συμφωνώ αλλά δεν μπορεί να είναι αυτό κριτήριο αποκλεισμού. Ο αποκλεισμός ανθρώπων με διαφορετικές απόψεις μπορεί να γίνει επικίνδυνος» είπε ο συντονιστής και απευθύνθηκε στους βουλευτές λέγοντας πως σε εκείνους επαφίεται ποιοί θα επιλεγούν.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!