Βίαιες συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας - Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά [εικόνες]

Xιλιάδες Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά έκαναν πορεία κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, που σημαδεύεται από βίαιες συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό.

Το πρωί ένας Παλαιστίνιος, που πλησίαζε τα ισραηλινά εδάφη στο Χαν Γιουνίς, σκοτώθηκε στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ άλλα δύο άτομα έχασαν τις ζωές τους σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό, δήλωσε Παλαιστίνιος αξιωματούχος στο Associated Press, ενώ πάνω από 360 είναι οι τραυματίες από σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε «εξέγερση» σε έξι σημεία, με Παλαιστίνιους να πετούν πέτρες κατά των στρατιωτών και να κυλούν προς το μέρος τους φλεγόμενα ελαστικά αυτοκινητών, και τις ισραηλινές δυνάμεις να απαντούν με δακρυγόνα και πραγματικά πυρά «κατά των υποκινητών».

Η ένταση στην περιοχή κλιμακώθηκε καθώς οι Παλαιστίνιοι τιμούν την «Ημέρα της Γης», δηλαδή την 42η επέτειο από τις κινητοποιήσεις κατά της απόφασης της κυβέρνησης του Ισραήλ να κατάσχει τμήματα γης στο νότιο Ισραήλ, στη διάρκεια των οποίων είχαν σκοτωθεί έξι Άραβες πολίτες. Οι φετινές διαδηλώσεις με κύριο αίτημα την επιστροφή της κατασχεθείσας γης στους Παλαιστίνιους θα διαρκέσουν έξι εβδομάδες. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν στείλει ενισχύσεις κι επέκτειναν τη ζώνη απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά μήκος των συνόρων.

(Φωτογραφίες: ΑΡ)


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!