Απερρίφθη η νέα αίτηση αποφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Ανδριανούπολη

Αυστηρό μήνυμα για την απελευθέρωση των ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σχεδόν επί ένα μήνα στις φυλακές της Αδριανούπολης χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες έστειλε η ΕΕ στον Ερντογάν.

Μια ημέρα μετά την Σύνοδο ΕΕ – Τουρκίας στην Βάρνα, υπάρχουν πληροφορίες ότι για την υπόθεση οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.

Οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών κατέθεσαν το πρωί της Τρίτης αίτηση αποφυλάκισή τους, η οποία όμως απερρίφθη από τους τούρκους δικαστές.

Ο μέχρι σήμερα προγραμματισμός ήταν να γίνει συνάντησή την Παρασκευή των δικηγόρων των στρατιωτικών με τον εισαγγελέα στην Αδριανούπολη προκειμένου να τους ενημερώσει για το αν έχει στοιχειοθετηθεί το κατηγορητήριο.
Ένσταση για την παράταση προφυλάκισης των δύο στρατιωτικών

Ένσταση επί της σημερινής αρνητικής απόφασης της τουρκικής δικαιοσύνης στο αίτημα αποφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται για 27 ημέρες προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, αναμένεται να καταθέσουν αύριο, Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι συνήγοροί τους.

Το δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης δεν έγινε δεκτό βάση της ίδιας με την πρώτη, απόρριψης αιτιολογίας, ότι δηλαδή δεν υπάρχει η απαιτούμενη μόνιμη κατοικία των δύο στρατιωτικών στη γείτονα στην οποία θα μπορούσαν να διαμείνουν έως και την απαγγελία του κατηγορητηρίου.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη, Νίκος, αμέσως μετά την επίσημη ενημέρωση για τη συνέχιση κράτησης των δύο στρατιωτικών σημείωσε πως «το σημαντικό είναι να απαγγελθεί το κατηγορητήριο για να εκδικαστεί η υπόθεση και να επιστρέψουν τα παιδιά μας στην πατρίδα».

«Ο απροσδιόριστος χρόνος είναι που μας φορτίζει συναισθηματικά, αλλά εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην απονομή της δικαιοσύνης, πως η πραγματικότητα δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί. Γνωρίζουμε πως συνεχίζονται και εντατικοποιούνται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση του Δημήτρη και του Άγγελου και πως το μόνο που συνέβη είναι ότι εισήλθαν κατά λάθος στη γειτονική χώρα» προσθέτει.

«Η αποδοχή του αιτήματος αποφυλάκισης θα ήταν μία θετική εξέλιξη αλλά ας μη γελιόμαστε, τα παιδιά θα παρέμεναν κρατούμενοι και μακριά από την πατρίδα. Το ζητούμενο παραμένει. Η άμεση επιστροφή στις οικογένειές τους. Δεν έχουμε το δικαίωμα να λυγίσουμε, γιατί τα παιδιά μας διαθέτουν ψυχικό σθένος που μας δίνει κουράγιο να αντιμετωπίζουμε κάθε ανησυχία και κάθε εμπόδιο» καταλήγει.




Οι αναφορές Γιούνκερ



Είναι ενδεικτικό ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έθεσε στη Σύνοδο της Βάρνας το θέμα των στρατιωτικών, ζητώντας από τον Ερντογάν την άμεση αποφυλάκισή τους.

Πρέπει να γίνουν προσπάθειες από την τουρκική πλευρά να επιλυθεί το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είπε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ. Πρόσθεσε ότι η ΕΕ εμπιστεύεται την τουρκική πλευρά ότι θα επιλύσει το ζήτημα, ει δυνατόν πριν από το ορθόδοξο Πάσχα . «Θα ήταν επιθυμητό να γίνει αυτό πριν το ορθόδοξο Πάσχα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» είπε ο Γιούνκερ.

Στο θέμα των ελλήνων στρατιωτικών αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος εκφράζοντας την ελπίδα ότι μετά και την παρέμβαση Γιούνκερ στη Βάρνα μπορεί να απελευθερωθούν πριν το Πάσχα.

Αναφορικά με τους έλληνες στρατιωτικούς, είπε πως όταν μίλησε για ομηρεία, ήξερε τι ακριβώς θα συμβεί. «Δυστυχώς έχω επιβεβαιωθεί. Είναι όμηροι γιατί βρίσκονται σε μία κλειστή φυλακή υψίστης ασφαλείας χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ένα παράπτωμα που αντιμετωπιζόταν παλιά από τους διοικητές των δύο πλευρών».

Η παρέμβαση Γιούνκερ στη Βάρνα, εκτίμησε ο υπουργός Άμυνας «πιστεύω ότι θα οδηγήσει πριν από το Πάσχα στην απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών». Εάν η Τουρκία είναι ειλικρινής, πρόσθεσε, «και θέλει να επιλέξει έναν ευρωπαϊκό δρόμο δεν μπορεί να κρατά δύο στρατιωτικούς χωρίς κατηγορίες για ένα μεθοριακό επεισόδιο.


Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!