Τσαβούσογλου: Η τουρκική δικαιοσύνη θα εντοπίσει τι κρύβεται στην υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών

Υπόνοιες ότι κάτι μπορεί να «κρύβεται κάτι» πίσω από την είσοδο των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος στον Έβρο άφησε σε συνέντευξή στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας Diet Zeit ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας ότι η τουρκική δικαιοσύνη θα διαλευκάνει την υπόθεση.

 

Μιλώντας στην Die Zeit την Παρασκευή, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ρωτήθηκε σχετικά με το ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών και το πότε θα επιστρέψουν στη χώρα τους.

 

«Δεν ξέρω, πέρασαν παράνομα τα σύνορα... Αυτό το θέμα αφορά κι έχει σχέση με τους εισαγγελείς και δικαστές που πρέπει να μάθουν τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση αυτή. Συνέβη κατά λάθος η εσκεμμένα; Θέλουν να είναι σίγουροι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός.

 

Επιπλέον, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέρριψε τα σενάρια περί ενδεχόμενης ανταλλαγής των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι η χώρα του δεν πρόκειται να μπει σε τέτοια διαδικασία.

 

«Όχι δεν θέλουμε τέτοιο παζάρι. Άλλωστε τους Έλληνες στρατιώτες τους συλλάβαμε σε τουρκικό έδαφος και όχι ελληνικό. Όσον αφορά τους πιλότους, την έκδοση τους τη ζητήσαμε από την Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό», σημείωσε.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!