Επιστολή του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης προς Κοντονή για τους «8»: Η Ελλάδα τόπος συγκέντρωσης για εγκληματίες

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ έστειλε επιστολή στον Έλληνα ομόλογό του, Σταύρο Κοντονή, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα γίνεται τόπος συγκέντρωσης για εγκληματίες».

 

Στην επιστολή του, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι τα δύο χρόνια μετά το πραξικόπημα «τα πιο κορυφαία στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα ή έχουν περάσει παράνομα στην Ελλάδα ή έχουν προσπαθήσει να περάσουν στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει γίνει κέντρο συγκέντρωσης εγκληματιών».

 

Ο Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ ζητά επίσης την απέλαση των «τρομοκρατών» στην Τουρκία γράφοντας προς τον Σταύρο Κοντονή ότι «αναμένω να λάβετε πρωτοβουλίες απέλασης των τρομοκρατών που δεν θα πρέπει να προστατεύονται πουθενά στον κόσμο».

 

«Αυτό πρέπει να κάνει κάθε ευνομούμενου κράτος. Πιστεύω ότι κανείς από τους δύο μας δεν θέλει αυτό να μείνει ανοιχτή πληγή ανάμεσα στους λαούς μας» καταλήγει ο Τούρκος υπουργός.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε την Πέμπτη τη μη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων στον Τούρκο Αξιωματικό, για τον οποίο η ελληνική πολιτεία είχε ασκήσει ένδικο μέσο, όταν του χορηγήθηκε άσυλο από την αρμόδια επιτροπή. Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, ο συγκεκριμένος αξιωματικός πρέπει να φυλάσσεται και να διαμένει υπό ασφαλείς συνθήκες, χωρίς τη δυνατότητα να απομακρυνθεί από τη χώρα, αφού δεν θα έχει ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ για το θέμα του ασύλου, αν θα του δοθεί η όχι, το Δικαστήριο θα αποφασίσει στις αρχές Μαΐου.

 

Με πληροφορίες από Καθημερινή και Πρώτο Θέμα


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!