Τουρκία: Η Ελλάδα επικαλείται το κράτος Δικαίου όταν την εξυπηρετεί

Βολές κατά της Αθήνας εκτοξεύει η Άγκυρα, με αφορμή την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, το οποίο την Κυριακή, απαντώντας σε σχόλια του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της».

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επεσήμανε πως «η ρητορική της Αθήνας, δείχνει ότι οι ελληνικές αρχές κατεβάζουν όλο και περισσότερο το επίπεδο του λόγου τους απέναντι στην Τουρκία».

«Αυτά τα σχόλια, τα οποία δεν συνάδουν με την κυβερνητική ευθύνη, προκαλούν μεγάλη ανησυχία», πρόσθεσε η Άγκυρα.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταλόγισε στην Ελλάδα πως «όταν ταιριάζει στα συμφέροντά της, επικαλείται τις αρχές του κράτους Δικαίου».

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε η Άγκυρα, όταν δεν την συμφέρει «η Ελλάδα αγνοεί παντελώς τις αρχές αυτές, κάτι που δείχνει και η πρόσφατη ιστορία».

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!