Γιώργος Τσίπρας: Καλά τα νέα για τις ξένες επενδύσεις

«Πολύ καλά νέα» στον τομέα των ξένων επενδύσεων, στην Ελλάδα, προέβλεψε, ο Γιώργος Τσίπρας, διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή «είναι ταυτόχρονα δείκτης της εμπέδωσης της πολύ θετικής πορείας της ελληνικής οικονομίας και απαραίτητος όρος για την σταθεροποίηση της ανάκαμψης».

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο ρ/σ «στο Κόκκινο», συνέχισε λέγοντας ότι «μετά τη ‘θεαματική’ σε επίπεδο ανακοινώσεων εβδομάδα που πέρασε, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί με πολλά ακόμη καλά νέα».

Οι τομείς όπου εστιάζεται το ενδιαφέρον

Κατά τον ίδιο, το ενδιαφέρον εστιάζεται τόσο στον τουρισμό όσο και «στο real estate, στα logistics, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και αλλού», ενώ υποστήριξε ότι «υπάρχει ενδιαφέρον και για την αγροτοδιατροφή, είναι χώρος που υπάρχει ανάγκη επενδύσεων».

Στην ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γιώργος Τσίπρας υπογράμμισε επίσης ότι «το κράτος μπορεί να παρέμβει ώστε να υπάρχουν περισσότεροι δίαυλοι κατεύθυνσης επενδυτικών κεφαλαίων προς τη χώρα. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που κληρονομήσαμε. Εμείς ζητάμε επενδύσεις, οι ξένοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν επενδύσεις, έχουμε το ζήτημα της οργάνωσης τού προς τα πού θα κατευθυνθούν. Ένας τέτοιος τρόπος είναι η δημιουργία του fund στο Άμπου Ντάμπι, για κατεύθυνση επενδύσεων που αλλιώς θα ήταν δύσκολο να φτάσουν στη χώρα».

Τέλος, για τις επενδύσεις από την Κίνα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η σχέση μας είναι στρατηγική και στο οικονομικό πεδίο».

«Ήταν το πιο επιτυχημένο από τα ανοίγματα των τελευταίων χρόνων. Υπάρχουν κύματα επενδύσεων προς την Ελλάδα για διάφορους τομείς που θα συνεχιστούν, σε ενέργεια, logistics, μεταφορές, τουρισμό- θα έχουμε νεότερα το επόμενο διάστημα», σημείωσε ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!