Η παρατήρηση των δεδομένων άρχισε στην Καλαμαριά μέσα από την καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2018



      


Καλαμαριά    19 – 06-  2018       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η παρατήρηση των δεδομένων άρχισε στην Καλαμαριά μέσα από την καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2018


Για συνεχή χρονιά φέτος και συγκεκριμένα  από  αύριο Τετάρτη 20 Ιουνίου έως την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, οι βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς, συμμετέχουν με 123 δράσεις, στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2018. Θέμα της φετινής εκστρατείας  «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο»,  που οργανώνει και σχεδιάζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και υλοποιεί το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Οι πέντε παιδικές βιβλιοθήκες  του Δήμου μεταμορφώνονται σε εργοστάσια δεδομένων με τις 123 δράσεις για παιδιά,  που έχουν οργανώσει συνολικά και καλούνται να παρατηρήσουν, να καταγράψουν, να κατανοήσουν, να αναδείξουν, να ζωγραφίσουν, να αφηγηθούν κι αν χρειαστεί, να αλλάξουν. Τα παιδιά θα πειραματιστούν, θα παραγάγουν δεδομένα, θα τα αποθηκεύσουν, θα τα αναλύσουν κριτικά και θα τα αξιολογήσουν!

Η αφετηρία του ταξιδιού είναι πάντα η βιβλιοθήκη, ένας χώρος συνώνυμος της γνώσης και της εμπειρίας, της δημιουργικότητας και της δημιουργίας. Το καλοκαίρι του 2018, χρονιά αφιερωμένη στα μαθηματικά από την ελληνική μαθηματική εταιρεία, δίνεται έμφαση στους αριθμούς, στη στατιστική, την έρευνα και την επικοινωνία. Οι αριθμοί και τα δεδομένα αποτελούν ένα υλικό δημιουργίας και, συνάμα, ένα εργαλείο επικοινωνίας. Την ίδια στιγμή, η ικανότητα αποκωδικοποίησης και ερμηνείας αυτών μία αστείρευτη πηγή ισχύος.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!