Το ΠΑΜΑΚ οργανώνει μαθήματα επιχειρηματικότητας σε θερινό σχολείο στο Νυμφαίο


Μαθήματα επιχειρηματικότητας αλλά και ζωής στη φύση συνδυάζει το Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Για πρώτη φορά φέτος θα λειτουργήσει και στο Νυμφαίο Φλώρινας παράλληλα με το αντίστοιχο θερινό σχολείο της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ακαδημαϊκού ιδρύματος.
Το πρόγραμμα επεκτάθηκε στο Νυμφαίο για να προσεγγίσει και παιδιά από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης, αλλά και για να προσφέρει διαφορετική εμπειρία θερινού σχολείου, συνδυάζοντας τη μάθηση με δραστηριότητες στη φύση.
Στο σχολείο του Νυμφαίου μπορούν να συμμετέχουν νέοι ηλικίας 14-18 ετών, οι οποίοι θα φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ στο ακριτικό χωριό, στις 23- 29 Αυγούστου. Στο σχολείο της Θεσσαλονίκης, για τις ίδιες ηλικίες, τα μαθήματα θα υλοποιηθούν από τις 25 έως και τις 30 Ιουνίου.
Στο «ThesSummerSchool at Camp» του Νυμφαίου οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν διαλέξεις από καθηγητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε θέματα όπως η επιλογή καριέρας, η έννοια και οι επιλογές επιχειρηματικότητας, η ανάπτυξη επιχειρηματικού πλάνου, οι λειτουργίες των επιχειρήσεων και η καινοτομία.
Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες από έμπειρους ανθρώπους του επιχειρηματικού κόσμου, να συζητήσουν μαζί τους και να επισκεφθούν τοπικές επιχειρήσεις, ώστε να δουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας τους και να αντιληφθούν τον τρόπο λήψης αποφάσεων.
Παράλληλα, θα αποκτήσουν την κατασκηνωτική εμπειρία και θα συμμετέχουν σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως παιχνίδια ρόλων, συνεργασίας και εμπιστοσύνης, μαθήματα προσανατολισμού, συζητήσεις σε συνδυασμό με πεζοπορία στη φύση, τοξοβολία, επισκέψεις στον Αρκτούρο κ.α.
Ο σχεδιασμός του εκπαιδευτικού προγράμματος έχει γίνει από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και οι υπόλοιπες δραστηριότητες από τη ΧΑΝΘ.
Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή επιχειρηματικότητας του τμήματος, Κώστα Φούσκα, υπάρχει ενδιαφέρον των νέων να γνωρίσουν τον κόσμο των επιχειρήσεων, πριν ακόμη ολοκληρώσουν το σχολείο, ενώ η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα τους βοηθά στην μελλοντική επιλογή των σπουδών τους και της επαγγελματικής τους πορείας.
Το Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη θα υλοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά, ενώ με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων δίνεται στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 2310.891-227, με email στο thessummerschool@iseb.gr ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του θερινού σχολείου: thessummerschool.iseb.gr
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!