ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονικης: Εργατικό δυστυχημα: Η προστασια της εργασίας είναι αδιαπραγμάτευτηΘεσσαλονίκη 28/7/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εργατικό δυστύχημα

Η προστασία της εργασίας είναι αδιαπραγμάτευτη

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης εκφράζει την οδύνη της για το εργατικό δυστύχημα που στοίχησε τη ζωή της 25χρονης εργαζόμενης  σε αρτοποιείο στο δήμο Αμπελοκήπως, το βράδυ της Παρασκευής 27/7/2018.
Ο τραγικός θάνατος της γυναίκας και μάλιστα εν ώρα εργασίας αποδεικνύει με τρόπο δραματικό την επιτακτική ανάγκη για την προστασία της ανθρώπινη ζωής στους χώρους δουλειάς, τόσο από τους εργοδότες όσο και από την Πολιτεία.
Για το λόγο αυτό πιστεύουμε στο σημαντικό ρόλο της πρόληψης και προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα.
Να ενταθούν και να γίνουν πιο τακτικοί οι έλεγχοι, να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις –πρόστιμα ακόμη και αφαίρεση αδειών και κλείσιμο- για τις επιχειρήσεις  οι οποίες δεν παίρνουν τα προβλεπόμενα από το νόμο απαραίτητα μέτρα για προστασία των εργαζόμενων και δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τεχνικών επιθεωρητών. 
Η τήρηση των κανόνων ασφαλείας είναι αδιαπραγμάτευτη και  δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους.
Απαιτούμε την πλήρη εξέταση και διαλεύκανση του τραγικού συμβάντος ώστε να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα στο μέλλον.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης γυναίκας.

Το γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!