Παραλίμνιος καθαρισμός της Κερκίνης από νέους εθελοντές με τη στήριξη της Π.Ε. Σερρών της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας


30/07/2018

Παραλίμνιος καθαρισμός της Κερκίνης από νέους εθελοντές
με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών
της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Νέοι εθελοντές από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν και φέτος στον παραλίμνιο καθαρισμό της λίμνης Κερκίνης, που θα πραγματοποιηθεί από σήμερα 30 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου 2018, με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν για μια ακόμη χρονιά οι φορείς τουρισμού που δραστηριοποιούνται στη λίμνη, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα προστασίας τους περιβάλλοντος αλλά και ανάδειξης ενός σημείου αναφοράς για τις Σέρρες, όπως η λίμνη Κερκίνη.
Νέοι άνθρωποι με διάθεση εθελοντικής προσφοράς και με βαθιά ευαισθησία για την προστασία του περιβάλλοντος θα δώσουν και φέτος το «παρών» στη δράση για τον καθαρισμό της λίμνης, συμβάλλοντος στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής. 26 νεαροί εθελοντές από όλη την Ελλάδα, από 17 έως 22 ετών, θα φιλοξενηθούν στην Κερκίνη και θα παρέχουν τις εθελοντικές υπηρεσίες τους για τη φροντίδα της λίμνης. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις πλούσιες δραστηριότητες που παρέχονται στη λίμνη (βαρκάδες, ποδηλατάδες, πεζοπορίες κτλ) καθώς και εκδρομές σε άλλες περιοχές του νομού Σερρών.
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή την εν λόγω δράση, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στηρίζει την προσπάθεια καθαρισμού της Κερκίνης, παρέχοντας υλικοτεχνικό εξοπλισμό και προβάλλοντας με κάθε μέσο την πρωτοβουλία. «Η λίμνη Κερκίνη αποτελεί μια περιοχή σπάνιου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και τουριστικό θησαυρό για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Συνεπώς, είναι αυτονόητη η υποχρέωση όλων μας να την προστατεύουμε, να τη φροντίζουμε και να την αξιοποιούμε», σημείωσε ο κ. Μωυσιάδης.
«Ως Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, σε συνεργασία με τους δήμους Σιντικής και Ηράκλειας, το Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης και όλους όσοι δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή, έχουμε αναλάβει την ευθύνη για την προστασία και ανάδειξη της λίμνης. Γι’ αυτό και έχουμε συντάξει έναν ολοκληρωμένο κανονισμό λειτουργίας με συγκεκριμένους όρους, ώστε να προστατεύουμε την Κερκίνη, που αποτελεί βασικό πόλο τουριστικής έλξης. Παράλληλα, φροντίζουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία της λίμνης και του περιβάλλοντος. Ο παραλίμνιος καθαρισμός της Κερκίνης από νέους ανθρώπους εντάσσεται στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών», δήλωσε ο κ. Μωυσιάδης.
Από την πλευρά του, ο επιχειρηματίας Γιάννης Ρέκλος, ιδιοκτήτης της «Οικοπεριηγητής», που συμμετέχει στην εθελοντική δράση, ευχαρίστησε την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και τους υπόλοιπους φορείς για τη στήριξη, ενώ τόνισε ότι η δράση παραλίμνιου καθαρισμού της Κερκίνης υλοποιείται ήδη από το 2000, με το εθελοντικό κίνημα νέων ανθρώπων από όλη την Ελλάδα να ισχυροποιείται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο.
Ο κ. Ρέκλος κάλεσε όλους τους Σερραίους πολίτες να συμμετάσχουν στον καθαρισμό της λίμνης μαζί με τους εθελοντές, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου. «Δυστυχώς κάθε χρόνο τα σκουπίδια που μαζεύονται στη λίμνη από τους παραπόταμους του Στρυμόνα είναι πολλά και ο καθαρισμός της είναι απαραίτητος», τόνισε ο κ. Ρέκλος, ο οποίος εξήρε τη διάθεση και το μεράκι των εθελοντών, οι οποίοι μάλιστα φεύγουν με άριστες εντυπώσεις για τις Σέρρες και γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της περιοχής μας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!