Η ΥΜΑΘ κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά υποδέχτηκε τους εκπροσώπους της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού


Θεσσαλονίκη, 9 Ιουλίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, υποδέχτηκε σήμερα, Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, στο Διοικητήριο, τους εκπροσώπους της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (World Hellenic InterParliamentary Association), η οποία αποτελείται από κοινοβουλευτικά μέλη Ελλήνων της Ομογένειας. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Peter Katsambanis (Australia) και οι κ.κ. John Pandazopoulos (Γενικός Γραμματέας – Australia), Leonidas Raptakis (USA), Stephan Pappas (Canada), Gerry Sklavounos (Canada), George Michalakis (South Africa), οι οποίοι συνομίλησαν με την κα Υφυπουργό και τη διαβεβαίωσαν ότι εργάζονται αδιάκοπα ώστε η Ομογένεια να συνδράμει αποφασιστικά στην επίλυση των προβλημάτων της Πατρίδας.
Η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά αφού καλωσόρισε τα μέλη της Ένωσης, τους ενημέρωσε για το κυβερνητικό έργο στη Μακεδονία και στη Θράκη και επανέλαβε την πάγια θέση της για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Ανάμεσα σε άλλα, τόνισε:
Είναι μεγάλη χαρά να έχουμε κοντά μας τους αδελφούς μας που εξαπλώνουν και αναδεικνύουν τον Ελληνισμό στα πέρατα της Γης, μεταφέροντας τα ελληνικά μηνύματα της Προόδου, της Ελεύθερης Σκέψης, της Δημοκρατίας και της Ορθοδοξίας. Το ιστορικό Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, που πλέον αποτελεί κομμάτι του Υπουργείου Εσωτερικών, συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του για την προάσπιση και την ανάδειξη της Μακεδονίας και της Θράκης και θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα σας για να ενισχύει με κάθε τρόπο την προσπάθεια σας.
Ως Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης και ως μέλος του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν συμφωνούμε με την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια, με κανέναν τρόπο. […] Γνωρίζοντας ότι οι θέσεις της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, συμβαδίζουν με τις θέσεις που εκφράζω αυτή τη στιγμή και είναι επίσης οι θέσεις της παράταξης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σας καλώ να σταθείτε δίπλα μας. […] Εύχομαι η αγάπη για την πατρίδα να συνεχίσει να μας συνδέει και όλοι ενωμένοι να ξεπερνούμε επιτυχώς, όλα τα προβλήματα.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!