ΡΕΚΚ - Καλαμαριά: Στο δρόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές




Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς
Μεταμορφώσεως 9,ισόγειο,τηλ./φαξ : 2313 314396
                            E-mail: dimotikikinisikal@gmail.com,  info@rekk.gr,     
                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καλαμαριά: Στο δρόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Η δημοτική παράταξη "Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς", από το 2014 μέχρι και σήμερα, αγωνίστηκε με συνέπεια από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Καλαμαριάς και πέτυχε με τη δράση της σημαντικές "νίκες" για την πόλη μας, με κορυφαία την απόδοση από την Κυβέρνηση του μεγαλύτερου μέρους του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στο Δήμο και τους πολίτες του Δήμου.
Σήμερα πια, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη οι ενεργοί δημοκρατικοί πολίτες της Καλαμαριάς, οι πιο ζωντανές  δυνάμεις του τόπου μας, να συμπορευθούν με ένα κοινό στόχο:
Την δημιουργία ενός ευρύτερου αυτοδιοικητικού σχήματος με προοδευτικά , ανανεωτικά και  συμμετοχικά χαρακτηριστικά, στο οποίο θα συγκλίνουν  προοδευτικές δημοτικές παρατάξεις,  φορείς, συλλογικότητες, ενεργοί και δραστήριοι πολίτες για το κοινό όραμα μιας άλλης, σύγχρονης Καλαμαριάς, που θα διεκδικήσει το Δήμο στις ερχόμενες εκλογές.
Το στοίχημα, λοιπόν, της επόμενης μέρας είναι μεγάλο και οι προκλήσεις για το Δήμο  μας  πολλές:
Η υπεράσπιση και διεύρυνση των συλλογικών , δημόσιων αγαθών, η -έξω από τη λογική της εμπορευματοποίησης-  ενοποίηση και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς, η ανάδειξη και αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, η ολοκλήρωση της απόδοσης όλων των εκτάσεων στο Δήμο (ΑΟΟΑ κλπ.),  η παραχώρηση των 27 στρεμμάτων στις Καπναποθήκες της Νέας Κρήνης, η επέκταση και αναβάθμιση του μοναδικού νοσοκομείου στα όρια της πόλης μας (Άγιος Παύλος), η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας στους τομείς της καθαριότητας, των χώρων στάθμευσης, της διαχείρισης των υποδομών και των ελεύθερων χώρων, η ολοκληρωμένη και με όρους αποτελεσματικής προστασίας του  περιβάλλοντος -σε εναρμόνιση με τις αρχές αειφόρας και βιώσιμης ανάπτυξης - συλλογή και διαχείριση των απορριμμάτων τόσο στο κέντρο της Καλαμαριάς όσο και στους  συνοικισμούς  του Δήμου μας, η ενεργοποίηση της νεολαίας μέσα από συμμετοχικούς θεσμούς ,  η ενίσχυση της δημιουργίας των πρωτογενών μορφών πολιτισμού .
Η ΡΕΚΚ στη συζήτηση που άνοιξε και η ίδια συμμετέχει ενεργά προκαλώντας συναντήσεις με αυτό το περιεχόμενο με άλλα αυτοδιοικητικά σχήματα.
                                Καλαμαριά, 28.7.2018
                                Από το Γραφείο Τύπου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!