Δ. Ωραιοκάστρου – Συνεχίζονται οι εργασίες διάνοιξης δασικών οδών στο ορεινό όγκο


Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δ. Ωραιοκάστρου – Συνεχίζονται οι εργασίες διάνοιξης δασικών οδών στο ορεινό όγκο

Ο δήμος Ωραιοκάστρου βρίσκεται σε επαγρύπνηση για τις δασικές πυρκαγιές λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα αποτροπής τους.
Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζονται οι εργασίες διάνοιξης της αγροτικής οδοποιίας και των δασικών οδών στον ορεινό όγκο του δήμου Ωραιοκάστρου.
Η υδροφόρα του δήμου Ωραιοκάστρου βρίσκεται σε επιφυλακή επί 24ωρου βάσεως, όπως και τα σκαπτικά μηχανήματα.
Για την φύλαξη των δασικών εκτάσεων, που περιβάλλουν τον δήμο Ωραιοκάστρου έχουν προσληφθεί επτά δασοπυροσβέστες, οι οποίοι εκτελούν χρέη καθαρισμού και φύλαξης του ορεινού όγκου στον ευρύτερο δήμο. Επίσης υπάρχει στενή συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ωραιοκάστρου και εθελοντικές ομάδες.
Καθημερινά εθελοντές από την ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου και μέλη της ομάδας «Εθελοντές Ελλάδας» εκτελούν περιπολίες στον ορεινό όγκο του δήμου. Περιπολίες πραγματοποιούν επίσης και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Ο δήμος Ωραιοκάστρου απευθύνει πρόσκληση σε όσους θέλουν να συνδράμουν στο έργο περιπολιών των δασών της περιοχής να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του δήμου, κ. Ηλία Ζιακούλη.
Ο δήμος Ωραιοκάστρου και η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες της γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αποφυγή των δασικών πυρκαγιών.
1)Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τους θερινούς μήνες.
2) Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα το καλοκαίρι.
3) Αποφύγετε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. ηλεκτροσυγκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
4) Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα.
5)Μην αφήνετε τα σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
6)Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.

Μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά:
- Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ.199) και δώστε σαφείς πληροφορίες για:
- την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε,
- την τοποθεσία, το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
- το είδος της βλάστησης που καίγεται.

Επίσης μπορείτε να τηλεφωνείτε στην γραμμή του πολίτη του δήμου Ωραιοκάστρου στο τηλέφωνο: 800 11 57013. Λειτουργεί καθημερινά από τις 07.00 το πρωί έως τις 15.00.
Σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να καλείτε στο κινητό του υπεύθυνου της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ωραιοκάστρου, κ. Ηλία Ζιακούλη 6936-009680

Ας μην ξεχνάμε ότι η προστασία των δασών είναι υπόθεση όλων μας!


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!