Ευτράπελα και ένα ατύχημα με μοτοσικλέτες μπροστά στα μάτια των Μακρόν, στην παρέλαση στο Παρίσι [εικόνες]


Με λάμψη, αυστηρά μέτρα αλλά και μερικά ευτράπελα πραγματοποιήθηκε και φέτος η παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης με τον στρατό της Γαλλίας να έχει κάτι παραπάνω για να γιορτάσει μετά την οικονομική ενίσχυση από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Η παρέλαση στα Ηλύσια Πεδία είχε ωστόσο μερικές δυσλειτουργίες, καθώς δύο αστυνομικές μοτοσικλέτες τράκαραν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ενώ υπήρξε και μια φαινομενική χρωματική ανακατανομή στον καπνό με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας που έριχναν τα μαχητικά αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από την γαλλική πρωτεύουσα.
Η παρέλαση στα Ηλύσια Πεδία για τον εορτασμό της Ημέρας της Βαστίλης.
Γενικά, πάντως, το γεγονός ήταν ο εορτασμός των δυνάμεων ασφαλείας της Γαλλίας. Ενώ χιλιάδες παρέλασαν στο κεντρικό Παρίσι, περίπου 110.000 άλλοι εστάλησαν σε όλη την χώρα για να προστατεύσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις του Σαββάτου, σε επιφυλακή μετά από την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας το 2016, όπου σκοτώθηκαν 86 άτομα.
Επίδειξη των μοτοσυκλετιστών
Ο Πρόεδρος Μακρόν προήδρευσε την παρέλαση των Παρισίων, η οποία τιμά τη μνήμη της φυλακής της Βαστίλης στο Παρίσι στις 14 Ιουλίου 1789 και την έναρξη της Γαλλικής Επανάστασης.
Η στιγμή της σύγκρουσης των δύο μοτοσυκλετιστών
Ο Μακρόν υπέγραψε νέο στρατιωτικό προϋπολογισμό την παραμονή της παρέλασης του Σαββάτου, με στόχο την άρση των αμυντικών δαπανών στο 2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, όπως υποσχέθηκε στο ΝΑΤΟ.
Εντυπωσιακή ήταν για άλλη μία χρονιά η παρέλαση
Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Lee Hsien Loong ήταν ο κύριος προσκεκλημένος στις εκδηλώσεις του Σαββάτου στο Παρίσι και στρατεύματα από τη Σιγκαπούρη συμμετείχαν στην παρέλαση.
Ο Εμανουέλ Μακρόν με τον επίσημο προσκεκλημένο του, τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Lee Hsien Loong
Ο επίσημος προσκεκλημένος πέρυσι ήταν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που αργότερα δήλωσε ότι ήθελε να διοργανώσει κι αυτός μια παρόμοια παρέλαση στην Ουάσινγκτον.
Στο κέντρο του Παρισιού έγινε και φέτος η παρέλαση
Στην σημερινή παρέλαση, εκτός από τις στρατιωτικές μονάδες, στους συμμετέχοντες περιελαμβάνονταν και τα πληρώματα διάσωσης που βοήθησαν στις περιοχές της Καραϊβικής που επλήγησαν πέρυσι από τους τυφώνες.
Ο Γάλλος πρόεδρος προσερχόμενος στην παρέλαση
Υπήρξαν όμως και μερικά ευτράπελα. Δύο μοτοσικλετιστές συνετρίβησαν την ώρα που έκαναν μια επίδειξη στην Place de la Concorde ως μέρος μιας προσεκτικά χορογραφημένης παράστασης μπροστά στον Μακρόν. Μετά από την σύντομη πτώση τους, οι οδηγοί ανέβηκαν και πάλι στις μηχανές τους για να χειροκροτηθούν από το συγκεντρωμένο πλήθος.
Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρετά τα πλήθη μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης
Το άλλο ευτράπελο ήταν όταν τα εννέα αεριωθούμενα Alpha πέταξαν σε σχηματισμό πάνω από την παρέλαση ρίχνοντας καπνό στα χρώματα της γαλλικής σημαίας. Αντί όμως για τρεις μπλε γραμμές υπήρξαν μόνο δύο με την επιπλέον να είναι σε κόκκινο χρώμα.
Η ΜΠριζίτ Μακρόν ποζζάρει για τον φακό μετά το πέρας της παρέλασης
Φωτογραφίες: AP

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!