Ορκίστηκαν οι 19 νέοι υπουργοί -Αμήχανα χαμόγελα και υποσχέσεις


Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

Τον πολιτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Γεροβασίλη, Ζορμπά και Νοτοπούλου, και οι κύριοι Χαρίτσης, Καλογήρου, Κουβέλης, Σαντορινιός, Πιτσιόρλας, Ρήγας, Κρέτσος, Δημαράς και Γιαννακίδης.
Το θρησκευτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Ξενογιαννακοπούλου, Παπακώστα, Χρυσοβελώνη, Κόλλια-Τσαρουχά και Τελιγιορίδου, και οι κύριοι Αραχωβίτης και Μπόλαρης.
Η ορκωμοσία για όσους επέλεξαν το θρησκευτικό όρκο, τελέστηκε από τον Επίσκοπο Κλήμης και αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.
Το υπουργικό συμβούλιο θα διεξαχθεί πιθανόν αύριο, Πέμπτη.


Από τις πρώτες που έφτασαν, η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.
H νέα υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου προσέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία -ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
Η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη στις πρώτες δηλώσεις της: «Μεγάλη πρόκληση το θέμα της ασφάλειας, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Η ασφάλεια των πολιτών είναι λαϊκό δικαίωμα. Η εμβάθυνση της Δημοκρατίας θα συμβάλει στην αύξηση της ασφάλειας» είπε μεταξύ άλλων.
Ο νέος υπ. Εσωτερικών Αλέξανδρος Χαρίτσης αρκέστηκε να πει: «Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια, Η πρόκληση είναι μεγάλη το γνωρίζουμε και θα ανταποκριθούμε».
Ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης δήλωσε: «Θα παλέψουμε η αγροτική ανάπτυξη να βρει τη θέση που της αξίζει».
Ο νέος υφ. ΥΠΕΞ Μάρκος Μπόλαρης
Ο νέος υφ. Περιβάλλοντος Γ. Δημαράς
Ο υφ. Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη των ΑΝΕΛ -Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
Ο υφ. Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος
Οι δηλώσεις της Κατερίνας Παπακώστα, υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και της Ολυμπίας Τελιγιορίδου, υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.
Οι δηλώσεις του νέου υπουργού Εσωτερικών Αλέξανδρου Χαρίτση και του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσου.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!