Δραματικά βίντεο από το «Ελ. Βενιζέλος»: Οι 875 επιβάτες με σωσίβια, καπνοί παντού [εικόνες & βίντεο]


Δραματικές ώρες βίωσαν πάνω από 1.000 επιβαίνοντες του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος» (875 επιβάτες και 140 άτομα πλήρωμα), στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Η φωτιά ξέσπασε πιθανότατα σε φορτηγό στο γκαράζ, και ενώ το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά έπλεε ανοιχτά της Υδρας. Το πλοίο μετέφερε επίσης 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.

Αμέσως δόθηκε εντολή για εκκένωση, και τα μέλη του πληρώματος μοίρασαν στους επιβάτες σωσίβια, ενώ κατέβασαν και τη μεγάλη σωστική λέμβο. Όλοι κατόπιν εντολής εγκατέλειψαν το εσωτερικό του πλοίου που είχε γεμίσει με καπνό, και κατευθύνθηκαν προς τα πάνω καταστρώματα.

Ωστόσο, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και στις 02:30 τη νύχτα και το πλοίο ξεκίνησε την επιστροφή του στον Πειραιά. Λίγο μετά τις 7 το πρωί, ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η αποβίβαση όλων των επιβατών στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό, θα ακολουθήσει έρευνα για τα αίτια της φωτιάς
Στο πλοίο επέβαινε και ο δήμαρχος Πλατανιά, ο οποίος περιέγραψε όλα όσα έζησε την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στο πλοίο.
Πηγή: flashnews

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!