Έργα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Μαρκόπουλο, από την Περιφέρεια Αττικής


Τρίτη 28 Αυγούστου 2018




Δελτίο Τύπου
από την Περιφέρεια Αττικής

Τρία έργα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, με παρεμβάσεις για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του οδικού δικτύου και την ανακατασκευή του στίβου κλασικού αθλητισμού του Δημοτικού Σταδίου Μαρκοπούλου, συνολικού προϋπολογισμού 3,1 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής.

Βελτίωση οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων
Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο τη συντήρηση και την αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως Μαρκοπούλου, όπου λόγω διέλευσης του αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων, καθώς και των αναμονών αποχέτευσης των κατοικιών, έχουν προκληθεί σοβαρές φθορές.
Ειδικότερα, το έργο προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ με ΦΠΑ αφορά σε παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των οδών: Γ. Μεθενίτη, Πρ. Χασιώτη, Δ. Ρεμπούσκου, Ε. Πίντζου, Παπασιδέρη, Χ. Νικολάου, των περιμετρικών οδών πλατείας Πετούρη, Γ. Β. Σπυράκου, Γέγου, Γ. Παπαβασιλείου, τμήματος της Λ. Πόρτο Ράφτη, Α. Μιχαιρίνας, Α. Αλλαγιάννη, Νίκης, Κων/νου Αλλαγιάννη.
Επίσης, θα αποκατασταθούν τοπικά τμήματα των παρακάτω οδών στη συμβολή τους με τις ανωτέρω οδούς: Στουραΐτη, 28ης Οκτωβρίου, Γ. Πίνη, Π. Πέτρου, Δ. Αλλαγιάννη στη συμβολή της με την οδό Μπάρτζη, Λ. Αθηνών, Μουσχουντή, ενώ θα κατασκευασθεί εκ νέου τόσο το οδόστρωμα όσο και τα πεζοδρόμια της οδού Παπαδημητρίου.
Το έργο περιλαμβάνει καθαιρέσεις υφιστάμενων στοιχείων κατασκευών, κατασκευή τεχνικών έργων στα πεζοδρόμια, οδοστρωσία καθώς και συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων κατακόρυφων και οριζόντιων σημάνσεων, όπου απαιτείται.

Αποκατάσταση οδών στο Πόρτο Ράφτη
Στο ίδιο πλαίσιο, με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για τη «Συντήρηση ασφαλτικών οδοστρωμάτων περιοχής Πόρτο Ράφτη», προϋπολογισμού 1.026.720 ευρώ με ΦΠΑ, προβλέπεται η αποκατάσταση των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου (από τη συμβολή της με την οδό Μαρκοπούλου μέχρι την οδό Πανοράματος – μήκος περίπου 2 χλμ.) και Σωτήρος (από τη συμβολή της με την οδό Αγίας Μαρίνας μέχρι την Ελευθερίου Βενιζέλου - μήκος 600 μέτρων).
Ειδικότερα, θα εκτελεσθούν οι ακόλουθες παρεμβάσεις: καθαιρέσεις υφιστάμενων στοιχείων κατασκευών, χωματουργικά, εργασίες αντικατάστασης - συντήρησης αγωγών ύδρευσης, αποκατάσταση ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, κατασκευή τεχνικών έργων που αφορούν σε πεζοδρόμια, οδοστρωσία και προσαρμογές φρεατίων επίσκεψης δικτύων ΟΚΩ, τοποθέτηση οριζόντιας σήμανσης.
Ανακατασκευή του στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Μαρκοπούλου
Ακολούθως, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας και το ΝΠΔΔ «Βραυρώνιος» με στόχο την ενίσχυση των υπηρεσιών αθλητισμού, υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την ανακατασκευή του στίβου κλασικού αθλητισμού, στο Δημοτικό Στάδιο Μαρκοπούλου. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 800.000 ευρώ με ΦΠΑ.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται η κατασκευή έξι λωρίδων αγωνισμάτων δρόμων και ταχυτήτων και μίας λωρίδας ασφαλείας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και τις απαιτήσεις της FIFA και της ΙΑΑF.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!