Σταμάτησε το μπάσκετ ο «μύθος» Μανού Τζινόμπιλι [βίντεο]


Ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας της Αργεντινής και ένας εκ των κορυφαίων του NBA, ανακοίνωσε σήμερα ότι σταματά!

Τριάντα ημέρες μετά τα 41α γενέθλιά του ο Μανού Τζινόμπιλι αποφάσισε να ρίξει τους τίτλους τέλους στη μεγάλη καριέρα του, ανακοινώνοντας μέσω ενός μηνύματος στο Twitter την απόσυρσή του.
«Σήμερα, εν μέσω πολλών συναισθημάτων, ανακοινώνω την απόσυρσή μου από το μπάσκετ. Αισθάνομαι τεράστια ευγνωμοσύνη προς όλους (οικογένεια, φίλους, συμπαίκτες, προπονητές, συνεργάτες, φιλάθλους) που αναμείχθηκαν στη ζωή μου τα τελευταία 23 χρόνια. Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι. Πολύ καλύτερο απ' ότι θα μπορούσα να ονειρευτώ στα πιο τρελά όνειρά μου», έγραψε.
Επαιξε 16 χρόνια στο ΝΒΑ, όλα στους Σαν Αντόνιο Σπερς, με τους οποίους είχε 13,3 πόντους, 3,5 ριμπάουντ, 3,8 ασίστ και 1,3 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Στο Σαν Αντόνιο o Αργεντινός γκαρντ κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα, συμπεριλήφθηκε δύο φορές στις καλύτερες πεντάδες της κανονικής περιόδου και άλλες δύο έγινε All-Star.
Πριν πάει στο ΝΒΑ είχε παίξει στην Αντίνο και στην Εστουντιάντες Μπάια Μπλάνκα της Αργεντινής και στις ιταλικές Ρέτζιο Καλάμπρια και Βίρτους Μπολόνια, με την οποία κατέκτησε την EuroLeague το 2001. Έχει κατακτήσει επίσης τέσσερα χρυσά, τρία αργυρά και τρία χάλκινα μετάλλια με την εθνική ομάδα της Αργεντινής, με κορυφαία στιγμή φυσικά την πρώτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!