Εκτεταμένα οδικά έργα στην Πεντέλη, από την Περιφέρεια Αττικής, για την ασφάλεια των πολιτών


Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018


Δελτίο Τύπου
Εκτεταμένα οδικά έργα στην Πεντέλη,
από την Περιφέρεια Αττικής, για την ασφάλεια των πολιτών
Ανακατασκευή 162 οδών, για τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους
Εκτεταμένο έργο οδοποιίας και στις 3 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πεντέλης, για την αποκατάσταση και την ανακατασκευή 162 τμημάτων οδών, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 4,72 εκατομμυρίων ευρώ με ΦΠΑ.
Συγκεκριμένα, μετά από την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για το σχετικό έργο από την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και τον Δήμαρχο Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη, ανοίγει ο δρόμος για τη συντήρηση μεγάλου τμήματος του υφιστάμενου οδικού δικτύου στα Μελίσσια, τη Νέα Πεντέλη και την Πεντέλη, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητάς του και την ασφάλεια των πολιτών.
Συνολικά πρόκειται να ανακατασκευαστούν οδοί μήκους 34.670 μέτρων και επιφάνειας οδοστρωμάτων 193.173 τ.μ..
Οι οδοί που θα συντηρηθούν κατατάσσονται στις ακόλουθες τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τις εργασίες που απαιτούνται:
  • ανακατασκευή ασφαλτοστρωμένων οδών με απόξεση ασφαλτοτάπητα και διάστρωση νέας ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας,
  • οδοί από οπλισμένο σκυρόδεμα, όπου θα αφαιρεθεί το σκυρόδεμα και θα διαστρωθεί νέο αντιολισθηρό οδόστρωμα από σκυρόδεμα με πλέγμα και με κατάλληλη διαμόρφωση της τελικής επιφάνειας,
  • οδοί όπου θα απαιτηθεί αποξήλωση ασφαλτοταπήτων, περαιτέρω εκσκαφή, κατασκευή στρώσεων οδοστρωσίας (βάση - υπόβαση) και διάστρωση ασφαλτικής στρώσης.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ.: 213-2063501, 504, 807, 210-6993404 Fax: 213-2063513 Ε-mail: pressoffice@patt.gov.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!