Έφυγε από τη ζωή ο θεατρικός συγγραφέας Νιλ Σάιμον UPD


Ο σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Νιλ Σάιμον πέθανε σε ηλικία 91 ετών. Θεωρείται από τους καλύτερους συγγραφείς της κωμωδίας στην αμερικανική λογοτεχνική ιστορία με περισσότερα από 30 θεατρικά έργα και ανάλογο αριθμό σενάρια ταινιών.
Γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1927.
Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει λάβει περισσότερα Oscar και Tony υποψηφιότητες από κάθε άλλο συγγραφέα, πολλοί θεωρούν ότι έχει υποτιμηθεί ως θεατρικός συγγραφέας κατά το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, επειδή έγραψε κωμωδίες παρά δράμα.
Μεταξύ των θεατρικών έργων του που έγιναν και ταινίες, το «Παράξενο ζευγάρι», η «Γλυκιά Τσάριτι», το «Κορίτσι του αποχαιρετισμού», «Ξυπόλυτοι στο πάρκο», «Οι αιχμαλωτοι της 2η λεγεώνας», «Παίζουν το τραγούδι μας», «Φήμες» «Σαν τον παλιό καλό καιρό» κ.λπ.
Πολλά θεατρικά έργα του έχουν παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε ελληνικές θεατρικές σκηνές.
Το έργο του «Lost in Yonkers» τιμήθηκε με το Βραβείο Πούλιτζερ Καλύτερου Δραματικού Θεατρικού Έργου.
Από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 έως και τη δεκαετία του 1990, στο Μπρόντγουεϊ ανέβαινε σχεδόν σε κάθε σεζόν ένα νέο έργο του Σάιμον.
Μάλιστα είχε γραφτεί γι' αυτό ότι ο Νιλ Σάιμον δεν είναι απλώς ένας επιτυχημένος θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος, αλλά θεσμός.
Ο Νιλ Σάιμον, μεταξύ όλων των άλλων, τιμήθηκε και με το βραβείο του Kennedy Center το 1995 για τη συμβολή του στις τέχνες και τη λαϊκή κουλτούρα του 20ού αιώνα.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!