Η ολοκλήρωση του προγράμματος Erasmus+ «G.A.M.E.» στο 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου και η παρακαταθήκη του στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην κοινωνία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η ολοκλήρωση του προγράμματος  Erasmus+  «G.A.M.E.»  και η παρακαταθήκη του στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην κοινωνία

            Ολοκληρώθηκε η τελευταία συνάντηση του προγράμματος Erasmus+
«Genius Αnd Mission in Education» (G.A.M.E.) που πραγματοποιήθηκε στο 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου. Με τη συνάντηση αυτή ουσιαστικά ολοκληρώνεται ο κύκλος ενός διετούς προγράμματος. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2016 και ολοκληρώνεται στις 30 Αυγούστου 2018. Τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν το I.CMontemurro – Gravina ItalyLiceul Ortodox «Episcop Roman Ciorogariu» Oradea Romania, «Gradinita cu Program Prelungit Nr.52» Oradea Romania, «Marupes Vidusskola Marupes novads» LatviaI.E.SInfiesto Spainκαι το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, Θεσσαλονίκη Ελλάδα.
Η τελευταία συνάντηση στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης αποτέλεσε την ιδανική κατάληξη  του προγράμματος αυτού, αφήνοντας  στους συμμετέχοντες την αίσθηση ότι έχουν δουλέψει όλοι μαζί ενωμένοι και ότι έχουν συνεργαστεί με τον καλύτερο τρόπο για την ολοκλήρωση των δράσεων τόσο εντός των σχολείων όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο μεταξύ των σχολείων. Ήταν μια εποικοδομητική διάδραση μεταξύ σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών αυτή η αξέχαστη εμπειρία που γίνεται παρακαταθήκη για τη δημιουργία νέων συνεργασιών στο μέλλον.
Κατά τη διάρκεια των δύο ετών του προγράμματος οι καθηγητές είχαν τη δυνατότητα να ενισχύσουν το προφίλ τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, να υποστηρίξουν και να προωθήσουν μία εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς (inclusiveeducation) σε κοινωνίες που εισάγουν  ολοένα και περισσότερους αποκλεισμούς είτε λόγω της οικονομικής κρίσης είτε εξαιτίας άλλων παραγόντων (π.χ. εισροές προσφύγων). Οι μαθητές και οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να  δουλέψουν μαζί εφαρμόζοντας τη μεθοδολογία της μη τυπικής μάθησης ως μια καλή πρακτική στην εκπαίδευση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Τα αποτελέσματα του προγράμματος «G.A.M.E.», οι καλές πρακτικές που εφαρμόστηκαν, οι δράσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών θα κυκλοφορήσουν σε έντυπη έκδοση και θα γίνει διάχυσή τους ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή να εφαρμοσθούν και από άλλα σχολεία τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες.

Για την παιδαγωγική ομάδα Erasmus
του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου
Ο συντονιστής
Χατζηγεωργίου Γιώργος


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!