ΠΑΡΑ ΘΙΝ ΑΛΟΣ 2018 Τρείς μουσικές συναυλίες στο Δασάκι του Κόδρα 8/9 Απόστολος Ρίζος , 9/9 Α.Μ.Α. FULL BAND και 10/9 Θάνος Σταυρίδης & «Drom»


Καλαμαριά   06 - 08 -  2018


                                         ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
                                  ΠΑΡΑ ΘΙΝ ΑΛΟΣ 2018
                Τρείς μουσικές συναυλίες στο Δασάκι του Κόδρα
8/9 Απόστολος Ρίζος ,  9/9 Α.Μ.Α. FULL BAND και 10/9  Θάνος Σταυρίδης & «Drom»

Οι  μουσικές εκδηλώσεις του Παρα Θιν Αλός 2018 συνεχίζονται με τρείς συναυλίες στο Δασάκι του πρώην στρατοπέδου Κόδρα.

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στη σκηνή θα εμφανιστεί ο Απόστολος Ρίζος, ο οποίος θα παρουσιάσει αγαπημένα κομμάτια από την παλαιότερη δισκογραφία του αλλά  και πρόσφατα από το νέο του ψηφιακό album με τίτλο «ΕΛΛΗΣ ΑΗ ΛΑΝΤ» για να συνομιλήσει άλλοτε ανατρεπτικά με τον Βαμβακάρη, τον Λόϊζο, τον Χατζιδάκι, τον Τσιτσάνη, τον Ξυδάκη, τον Μικρούτσικο, τον Θανάση Παπακωνσταντίνο, τον Ζούδιαρη, τον Καζαντζή, τον Ζερβουδάκη, τον Σουρή, τον Παπαδόπουλο, τον Ρασούλη και την Νικολακοπούλου.
Μαζί του θα είναι ο Θοδωρής Κουέλης στο κοντραμπάσο-bass effects, ο Mojo στα τύμπανα και ο Απόστολος Ρίζος με την ακουστική του κιθάρα και μια φυσαρμόνικα. Ο μουσικός τους κόσμος δονείται ρυθμικά, άλλοτε από τον απόηχο της παράδοσης και άλλοτε από τον ηλεκτρισμό του σήμερα, δημιουργώντας μια μοναδικά μουσική εμπειρία στον ακροατή.
Ο Απόστολος Ρίζος ένας από τους πιο ενδιαφέροντες ερμηνευτές και τραγουδοποιούς της εποχής μας, παρουσιάζει μια παράσταση εφ’ όλης της ύλης, με τη χαρακτηριστική του επιμέλεια στην επιλογή των τραγουδιών, αλλά και τη δυνατότητα που έχει να εξαφανίζει τα σύνορα μεταξύ των μουσικών ειδών.

Την Κυριακή  9 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στην ίδια σκηνή,  τη σκυτάλη παίρνουν το μουσικό συγκρότημα Α.Μ.Α. FULLL BAND.  Ιδρυτικά του μέλη είναι ο Γιώργος Αετόπουλος, ο Γιάννης Μήτσης και ο Δημήτρης Αλιστρατινός. Το συγκρότημα θα παρουσιάσει τραγούδια από την δισκογραφία των δυο μελών  τους (Αετόπουλου-Μήτση) αλλά και τραγούδια άλλων Ελλήνων δημιουργών, διασκευασμένα  με τον δικό τους μοναδικό τρόπο! Μαζί τους εμφανίζονται ο Γιάννης Μπέλλος στο ηλεκτρικό μπάσο και ο Μπάμπης Πετσίνης στα τύμπανα.


Ο Γιώργος Αετόπουλος ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και έχει στο ενεργητικό του τρεις δισκογραφικές δουλειές: «Ότι αρχίζει να κυλά», «Μαύρο Κρασί», και «Η Ζωή μου Γελά». ΄Εχει επίσης υπάρξει ιδρυτικό μέλος τριών συγκροτημάτων, έχει συνεργαστεί με πολύ γνωστούς Έλληνες  συνθέτες και έχει γράψει μουσική και για το θέατρο.

Ο Γιάννης Μήτσης ζει και αυτός στη Θεσσαλονίκη, έχει σπουδάσει εθνομουσικολογία στο PARIS 8 και έχει στο ενεργητικό του τρεις δισκογραφικές δουλειές «Συνεχές Ωράριο», «Κι έτσι χωρίς να βιάζομαι» και «Η μόνη αλήθεια είναι ο δρόμος». Συνεργάστηκε με αρκετούς συνθέτες, υπήρξε μέλος (ντράμερ) της μπάντας Ξύλινα Σπαθιά . Επίσης έγραψε τραγούδια για την Ελευθερία Αρβανιτάκη και ενορχήστρωσε δίσκους για τον συνθέτη Γιώργο Ζήκα.

Ο Δημήτρης Αλιστρατινός, ο τρίτος της παρέας και παίζει πνευστά. Είναι κατά βάση αυτοδίδακτος μουσικός, αν και έχει σπουδάσει θεωρητικά σε Ωδείο Θεσσαλονίκης. ΄Εχει παίξει σε πολλές μπάντες εντός και εκτός της Ελλάδος αλλά και σε πολλά και διάφορα σχήματα και διαφορετικές μουσικές. Παίζει σαξόφωνο, άλτο, και σοπράνο, φλάουτο και διάφορα κρουστά, βάζοντας το προσωπικό του ύφος και χρώμα σε κάθε δουλειά του.

Τέλος την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στην ίδια σκηνή θα εμφανιστούν ο Θάνος Σταυρίδης & “dROM”, παρουσιάζοντας μια συναυλία με μουσικές και τραγούδια από τη Βαλκανική. Μουσικές ευχάριστες και ζωντανές που θα ταξιδέψουν το κοινό από τον καιρό που οι μελωδίες αυτές ήταν αποκλειστικότητα των τσιγγάνων μέχρι τις μέρες μας.

Θα μας ταξιδέψουν από την Ήπειρο προς το Βουκουρέστι, με ενδιάμεσες στάσεις στη Θεσσαλονίκη, τα Σκόπια, τη Σόφια, το Βελιγράδι και πάλι πίσω, με πολύ κέφι και ενέργεια. Παράλληλα θα ακουστούν  και μουσικές απ’ το καινούριο cd του Θάνου Σταυρίδη  που συνδυάζει ήχους απ’ το παρελθόν με το σήμερα.

Ο Θάνος Σταυρίδης ασχολήθηκε με την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδος και γενικότερα των Βαλκανίων, ερευνώντας τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται το ακορντεόν είτε ως σολιστικό, είτε ως όργανο συνοδείας. Υπήρξε ιδρυτής της χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγκαδά το 1999 την οποία διευθύνει έκτοτε.
΄Εχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ φολκλορικής μουσικής τόσο στην Ελλάδα,  όσο και στο εξωτερικό. Διδάσκει ακορντεόν σε Ωδεία της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας, όπως και στο Μεταπτυχιακό Τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επίσης έχει οργανώσει  σεμινάρια ελληνικής παραδοσιακής μουσικής σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Τους dROM αποτελούν: ο Θάνος Σταυρίδης στο ακορντεόν και στα πλήκτρα, ο Βασίλης Αθανασίου στο κλαρίνο και στο σαξόφωνο, ο Γιάννης Καρακαλπακίδης στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Γιώτης Κιουρτσόγλου στο ηλεκτρικό μπάσο και ο Χρήστος Τάσιος στα τύμπανα.
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!