Παρουσίαση των δράσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του έργου HIGHER

25/9/2018

Παρουσίαση των δράσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του έργου HIGHER

Τις δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας θα παρουσιάσει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, στις 12.00 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace Hotel (Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη).
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου “HIGHER”- «Καλύτερα Εργαλεία Πολιτικής για Έργα Υψηλής Καινοτομίας στις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες», που χρηματοδοτείται από το “Interreg Europe 2014-2020” και υλοποιείται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν:
1.       Η επικείμενη δράση χρηματοδότησης για την «Ενίσχυση  συνεργατικών σχηματισμών (CLUSTERS) για την προώθηση της Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας & Εξωστρέφειας» στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας.
2.       Ο νεοσύστατος Μηχανισμός Υποστήριξης Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (One Stop Liaison Office) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και
3.       Το Πρόγραμμα Δράσης (Action Plan) για την «Ενίσχυση της Καινοτομίας των ΜΜΕ μέσω Συνεργασιών Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στην Κεντρική Μακεδονία», που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του έργου HIGHER.
Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
 12.00 – 12.30
Προσέλευση – Εγγραφές

12.30 – 12.50
Έναρξη εργασιών
Οι δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας. 

Απόστολος Γ. Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας 

12.50 – 13.30
Παρουσίαση της επικείμενης δράσης χρηματοδότησης για την «Ενίσχυση συνεργατικών σχηματισμών (CLUSTERS) για την προώθηση της Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας & Εξωστρέφειας» στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

Χριστίνα Εδιππίδη, Στέλεχος Μονάδας Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Πράξεων, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας
Γεώργιος Κωστάρας, Στέλεχος Μονάδας Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Προγράμματος, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας

13.30 – 13.50
Παρουσίαση του “Μηχανισμού Υποστήριξης Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας- One Stop Liaison Office” της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, Αν. Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

13.50 – 14.10
Παρουσίαση του Προγράμματος Δράσης (Action Plan) για την «Ενίσχυση της Καινοτομίας των ΜΜΕ μέσω Συνεργασιών Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στην Κεντρική Μακεδονία», που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του έργου HIGHER.

Σταύρος Μαντζανάκης, Emetris Α.Ε. - Τεχνικός Σύμβουλος Έργου HIGHER

14.10 – 15.00
Αποτίμηση της 1ης φάσης και προτάσεις για την υλοποίηση της 2ης φάσης του έργου (2018-2020) HIGHER.
Συμμετοχή όλων των μελών του LSG

15.00
Ελαφρύ γεύμα


Επιπλέον, στη συζήτηση που θα ακολουθήσει, κατά την 4η συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης (Local Stakeholders Group_LSG) αναμένεται να αξιολογηθεί η παρέμβαση του έργου HIGHER στο εργαλείο πολιτικής και να καταγραφούν προτάσεις για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση του Προγράμματος Δράσης κατά τη 2η φάση του έργου (2018-2020).
Για την καλύτερη οργάνωση της συνάντησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο μέχρι τις 26/9/2018.

Στοιχεία επικοινωνίας:


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!