Αιματηρή επίθεση σε στρατιωτική παρέλαση στο Ιράν


Τουλάχιστον 29 νεκροί, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, και 53 τραυματίες από την επίθεση κατά στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη Αχβάζ στο νότιο Ιράν.
Η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιούνταν με την ευκαιρία της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που γιορτάζεται σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, μέρα κατά την οποία ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ Ιράν και Ιράκ (1980-1988).
Η Τεχεράνη κατηγόρησε «ένα ξένο καθεστώς» που στηρίζεται από τις ΗΠΑ και δεσμεύτηκε ότι «θα απαντήσει άμεσα και αποφασιστικά υπερασπιζόμενη τις ζωές των Ιρανών».
«Τρομοκράτες που στρατολογήθηκαν, εκπαιδεύτηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από ξένο καθεστώς επιτέθηκαν στην Αχβάζ (…) Το Ιράν θεωρεί ότι τους περιφερειακούς υποστηρικτές της τρομοκρατίας και τα αφεντικά τους, τους Αμερικανούς, υπεύθυνους για αυτές τις ενέργειες», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.
Δύο διαφορετικές οργανώσεις έσπευσαν να αναλάβουν την ευθύνη για την επίθεση.
Από τη μία, το Ισλαμικό κράτος, μέσω του προπαγανδιστικού πρακτορείου του Αmaq, ισχυρίστηκε ότι μαχητές του πραγματοποίησαν την επίθεση, χωρίς να δώσει άλλες αποδείξεις.
Λίγο νωρίτερα η αντικυβερνητική αραβική οργάνωση Εθνική Αντίσταση Αχβάζ αναλάμβαβε την ευθύνη μέσω δήλωση εκπροσώπου της στο Reuters.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!