Ελληνική υπηκοότητα σε ψαράδες που διέσωσαν ανθρώπους στο Μάτι


Το βράδυ της φονικής λαίλαπας στο Μάτι, μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους, τρεις ψαράδες από την Αίγυπτο και την Αλβανία, διέσωσαν δεκάδες ανθρώπους. Σε αναγνώριση της αυτοθυσίας τους, με απόφαση του υπ. Εσωτερικών, Αλ. Χαρίτση, θα τους δοθεί η ελληνική υπηκοότητα.
Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών, άμεση είναι η κινητοποίηση της Ειδικής Γραμματείας Ιθαγένειας, μετά από εντολή του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για να δοθεί η ελληνική υπηκοότητα στους τρεις μετανάστες ψαράδες, δύο Αιγύπτιους και έναν Αλβανό.
Οι ψαράδες της Νέας Μάκρης, ντόπιοι και μετανάστες, έδωσαν ηρωική μάχη κατά τη διάρκεια της τραγωδίας, σώζοντας ζωές. Η πολιτεία αναγνωρίζει την αυτοθυσία τους. Τους ευχαριστούμε. pic.twitter.com/otnCNIqBd8
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 4 Σεπτεμβρίου 2018
Άλλωστε, κατά την επίσκεψή του στο Μάτι, ο Αλέξης Τσίπρας εξήρε την αυτοθυσία των τριών ανθρώπων, τονίζοντας ότι η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει τις πράξεις τους και να τους δώσει την ελληνική υπηκοότητα.
Ο υπουργός Εσωτερικών έχει ήδη συντάξει την προβλεπόμενη πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμητική πολιτογράφηση των τριών ψαράδων, επειδή, όπως προβλέπει ο νόμος, προσέφεραν στην Ελλάδα εξαιρετικές υπηρεσίες.
Και οι τρεις ζουν νόμιμα στη χώρα μας επί σειρά ετών.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!