«Χρήσιμο μέσο διαπαιδαγώγησης το ξύλο» για τον Λευκορώσο πρόεδρο


Με το επιχείρημα ότι «ένα καλό ξύλο με τη ζώνη μπορεί να είναι κάνει καλό σε ένα παιδί», ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, απέρριψε το ενδεχόμενο να κατατεθεί στη Βουλή της χώρας νομοσχέδιο κατά της οικογενειακής βίας. Όπως είπε, τα περί οικογενειακής βίας δεν είναι τίποτα περισσότερο από «βλακείες των Δυτικών».
Ο... προοδευτικός Λευκορώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει πολύ δουλειά πριν κατατεθεί νομοσχέδιο που θα απαγορεύει την άσκηση φυσικής βίας στο πλαίσιο της οικογένειας, λέγοντας ότι αυτή μπορεί να είναι «πολύ χρήσιμη» στην ανατροφή των παιδιών.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Λουκασένκο, που κυβερνά με σιδηρά πυγμή τη Λευκορωσία επί 24 χρόνια, περιορίζοντας την ιδιωτική οικονομία και διώκοντας τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, είπε ότι ο ίδιος γενικά είναι εναντίον της χρήσης βίας για την τιμωρία των παιδιών, αλλά ένα «καλό ξύλο με τη ζώνη μπορεί να είναι κάνει καλό σε ένα παιδί».
Μάλιστα ως παράδειγμα έφερε τα δικά του παιδιά, λέγοντας ότι πολύ συχνά τιμωρούσε ο ίδιος το μεγαλύτερο γιο του, για να παραδειγματίζεται ο μικρότερος.
Επισήμανε δε ότι οι Λευκορώσοι πρέπει να τηρούν τις παραδόσεις τους και να μη «μιμούνται τις βλακείες των Δυτικών».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!