Πυρά με πολλούς αποδέκτες από τον Νίκο Κοτζιά


«Πράξη ευθύνης» χαρακτήρισε ο Νίκος Κοτζιάς την παραίτησή του από το υπουργείο Εξωτερικών μετά το υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης λόγω της στάσης του Πάνου Καμμένου σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο τέως υπουργός έκανε λόγο για «λάσπη, ψέματα, συκοφαντίες» τονίζοντας την ανάγκη να αντισταθεί όταν τον πυροβολούν. Σε μήνυμά του στο Twitter έγραψε συγκεκριμένα το εξής:
«Με λάσπη, ψέματα, συκοφαντίες, υπονομεύουν την τιμή, υπόληψη και αξιοπρέπεια μου. Εκβιαστές, διεφθαρμένοι, μπιστόλια του συστήματος υπονομεύουν την αξιοπρέπεια και την τιμή όποιου τους αντιστέκεται. Έτσι χτυπάνε και τη λειτουργία της δημοκρατίας. Η παραίτηση είναι πράξη ευθύνης».
Με λάσπη, ψέματα, συκοφαντίες, υπονομεύουν την τιμή, υπόληψη και αξιοπρέπεια μου. Εκβιαστές, διεφθαρμένοι, μπιστολια του συστήματος υπονομεύουν την αξιοπρεπεια και την τιμη οποιου τους αντιστεκεται. Έτσι κτυπανε και τη λειτουργια τηςδημοκρατίας. Η παραιτηση ειναι πράξη ευθύνης
— Nikos Kotzias (@NikosKotzias) 21 Οκτωβρίου 2018
To αιχμηρό σχόλιο του πρώην υπουργού έρχεται μετά από δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, τα οποία αναφέρονται στην παραίτησή του.
Το «Έθνος» υποστηρίζει σήμερα ότι φέρνει στο φως της δημοσιότητας την επιστολή στον πρωθυπουργό και ότι οι λόγοι είναι «πολιτικοί και όχι προσωπικοί».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι ο κ. Κοτζιάς γράφει μεταξύ άλλων πως «οι δηλώσεις του κ. Καμμένου περί "βαλκανικής συμμαχίας" έθεσαν σε κίνδυνο την εξωτερική πολιτική ενώ οι προτάσεις οφείλουν να προέρχονται είτε από τον πρωθυπουργό είτε από τον υπουργό Εξωτερικών. Οτιδήποτε άλλο είναι εθνικά επικίνδυνο» και πως η στρατηγική που προτάθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας «στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζιμ Μάτις, δεν ήταν η πρέπουσα, ενώ φέρεται να έχει πλήρη γνώση του σχεδίου που παρουσίασε, το οποίο για λόγους εθνικής ασφάλειας δεν είναι κοινοποιήσιμο».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο πρώην υπουργός σκόπευε να υποβάλει γραπτή παραίτηση την Πέμπτη, αλλά επίσπευσε την απόφασή του λόγω των δηλώσεων του Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι «το τρένο της κυβέρνησης προχωρά κι όποιος νιώθει δυσφορία να κατέβει».
Από την άλλη πλευρά, ρεπορτάζ της «Real News» επικαλούμενο συνεργάτες τους κ. Κοτζιά υποστηρίζει ότι δεν θα είχε υπάρξει παραίτηση, εάν ο Αλέξης Τσίπρας είτε είχε προχωρήσει μία μέρα πριν στη δήλωση που έκανε την Τετάρτη έξω από το Μαξίμου, ότι δηλαδή θα αποδεχθεί πλέον καμία διαφοροποίηση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, είτε είχε παρέμβει στο υπουργικό.
Ακόμη, το συγκεκριμένο δημοσίευμα γράφει ότι στην επιστολή διατυπώνονται «παράπονα για την έλλειψη στήριξης σε κορυφαίες επιλογές στην εξωτερική πολιτική, όπως στο Κυπριακό, στις ελληνορωσικές σχέσεις και τη συμφωνία των Πρεσπών».
Θυμίζουμε ότι χθες κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής προανήγγειλε την «επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης» και, αντιστρέφοντας τη ρήση του Τάσσου Παπαδόπουλου πριν από το δημοψήφισμα στην Κύπρο για το «σχέδιο Ανάν», είπε: «Δίνουμε μια χώρα πιο δυνατή απ' ό,τι την παραλάβαμε».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!