Διαμαρτυρία της Ένωσης Γονέων Καλαμαριάς:που ζητά άμεση λύση και τοποθέτηση εκπαιδευτικών ώστε να καλυρθούν τα κενά


Δελτίο τύπου
Σας καλούμε στην συνέντευξη τύπου που θα δώσουμε της Δευτέρα 22/10 στις 9 το πρωί στο 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς (Γεννηματά &Μεθοδίου Κυρίλλου στο Φοίνικα) για να μιλήσουμε για τα “αυτονόητα”, δηλαδή  για το δικαίωμα των παιδιών μας στην μόρφωση.
Το σχολικό έτος έχει ξεκινήσει από τις 11 Σεπτέμβρη, με το Υπουργείο Παιδείας να ανακοινώνει ότι τα σχολεία ξεκινάνε “κανονικά” και χωρίς “κενά και ελλείψεις”. Στο ενδιάμεσο διανύουμε το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτώβρη και η κατάσταση έχει ως εξής σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση:
3ο Γυμνάσιο Τεχνολογία Γυμνασίου -20 ώρες
6ο Γυμνάσιο Μαθηματικός  -28 ώρες
10ο Γυμνάσιο Μαθηματικός -28 ώρες
1ο ΓΕΛ Φιλόλογος -21 ώρες και Μαθηματικός – 41 ώρες
2ο ΓΕΛ Φιλόλογος -20 ώρες
3ο ΓΕΛ Φιλόλογος – 12 ώρες, Μαθηματικός – 19 ώρες, Χημικός -3 ώρες, Βιολόγος -10 ώρες και Φυσικής Αγωγής -14 ώρες
4ο ΓΕΛ Μαθηματικός -20 ώρες
5ο ΓΕΛ Φιλόλογος -21 ώρες Αγγλικής Φιλολογίας -22 ώρες
7ο ΓΕΛ Αγγλικής Φιλολογίας -20 ώρες
1ο ΕΠΑΛ Φιλόλογος -20 ώρες, Μαθηματικός -46 ώρες, Μηχανολόγων -16 ώρες, Ηλεκτρονικών – 12 ώρες, Πληροφορικής -32 ώρες, Φυσιοθεραπείας -20 ώρες
1ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ Αγγλικής Φιλολογίας -16 ώρες, Νοσηλευτικής – 16 ώρες, Φυσιοθεραπείας – 19 ώρες και Διατροφής – 16 ώρες
Σύνολο ωρών 512 (!) την εβδομάδα και δεν συνυπολογίζονται κενά σε επιμέρους ειδικότητες ή κενά ελάχιστων ωρών ανά σχολείο. Εννοείται πως πολλά από τα κενά αφορούν και σε μαθήματα κατεύθυνσης της 3ης Λυκείου!

Την Παρασκευή 19 Οκτώβρη μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Καλαμαριάς πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στην διεύθυνση 2οβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής Θεσσαλονίκης για τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα γυμνάσια και τα λύκεια της περιοχής μας , τονίσαμε την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία μας  και απαιτήσαμε να καλυφθούν όλα τα κενά άμεσα. Είναι ανεπίτρεπτο να έχουμε τόσες διδακτικές ώρες χαμένες, με πολύ αόριστη την προοπτική των τοποθετήσεων, γιατί από πλευράς της διεύθυνσης 2οβάθμιας δεν υπήρξε καμία δέσμευση κι ούτε καμία συγκεκριμένη  πληροφορία για το πότε θα καλυφθούν τα κενά. Οι γονείς δεν ανεχόμαστε πια να μας χτυπάν φιλικά την πλάτη, να μας λεν πόσο πολύ μας καταλαβαίνουν και πόσο δίκαιο έχουμε. Να προσπαθούν να μας πείσουν με το σαθρό επιχείρημα  ότι σε άλλες περιοχές είναι χειρότερα τα πράγματα. Να παραπέμπονται όλα σε ένα “απρόσωπο” Υπουργείο Παιδείας που δεν προγραμματίζει έγκαιρα, δεν προσλαμβάνει έγκαιρα και δεν προχωρά στις απαραίτητες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, ενώ υπάρχουν χιλιάδες αδιόριστοι .  Πιστεύουμε ότι το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η γνωστοποίηση του προβλήματος και στην κοινωνία της Καλαμαριάς και η κοινή διεκδίκηση  άμεσης λύσης .


Επόμενο βήμα,  παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας στο κτήριο Zeda την Πέμπτη 25 Οκτώβρη στις 2μμ.
Συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 29/10 στις 12μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου .

Το ΔΣ της Ένωσης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!