Τέλος, μέχρι νεοτέρας, στη βίζα για τα ταξίδια στις ΗΠΑ


Οι Έλληνες πολίτες δεν απαιτείται στο εξής να εκδίδουν βίζα προκειμένου να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για επαγγελματικούς λόγους ή λόγους αναψυχής. Οι αμερικανικές αρχές απέστειλαν επιστολή προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με την οποία η χώρα μας θα παραμείνει στο Πρόγραμμα Απαλλαγής Θεώρησης Εισόδου στις ΗΠΑ (Visa Waiver Program).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η απόφαση αυτή συνιστά ακόμη μία σημαντική επιβεβαίωση του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, ενώ αντανακλά το εξαιρετικό επίπεδο της διμερούς συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον τομέα της Προστασίας του Πολίτη.
Όσοι επιθυμούν πάντως να ταξιδέψουν θα πρέπει να «ενημερώσουν» το Ηλεκτρονικό Σύστημα για Ταξιδιωτική Άδεια (ESTA), που αποτελεί μέρος του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα (VWP).
Η ESTA είναι υποχρεωτική για όλους τους υπηκόους ή πολίτες των χωρών του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα (VWP) που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για λόγους επαγγελματικούς ή αναψυχής και για σύντομο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα (VWP), όλοι αυτοί οι ταξιδιώτες πρέπει να λάβουν μια ηλεκτρονική άδεια ταξιδιού πριν από την επιβίβαση τους σε αεροπλάνο ή κρουαζιερόπλοιο με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!