Συνέχεια στον πόλεμο με τον Κοτζιά δίνει ο Καμμένος


Σοβαρές παραμένουν οι αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά την σύγκρουση του Πάνου Καμμένο με τον Νίκο Κοτζιά. Συνέχεια στον «πόλεμο» δίνει ο υπουργός Άμυνας με αναφορές στον Σόρος. «Παραθυράκι» από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να δώσει η κυβέρνηση στη δημοσιότητα τα πρακτικά του επίμαχου υπουργικού συμβουλίου.
Ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον Νίκο Κοτζιά συντηρεί ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος απάντησε στα όσα δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών για τους διαλόγους στο υπουργικό, ανοίγοντας νέο μέτωπο.
Ο υπουργός Άμυνας, μιλώντας, στην τηλεόραση του Star, ανέφερε ότι ουδέποτε είπε εντός του υπουργικού ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον Σόρος, όμως έδωσε μια άλλη... διάσταση στην κόντρα του με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών.
«Επειδή γίνεται μεγάλη σπέκουλα και βλέπω να στήνονται ολόκληρα σενάρια να ξεκαθαρίσουμε ότι ποτέ δεν ειπώθηκε ότι η κυβέρνηση πήρε 50 εκατομμύρια από τον Σόρος. Αναφέρθηκα στον Σόρος σε σχέση με συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία εκδόσεων βίζα που δεν έχει καμία σχέση με την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.
Επιτέθηκε, ακόμη, στη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής τονίζοντας ότι προσπαθούν να συντηρήσουν το θέμα στην επικαιρότητα για να υποβαθμίσουν το ζήτημα της προφυλάκισης του Γιάνου Παπαντωνίου.
«Όλα αυτά λοιπόν είναι προφάσεις εν αμαρτίαις που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση προκειμένου να κρύψει την εξέλιξη της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου. Η κυβέρνηση έχει υπουργικό συμβούλιο στο οποίο κρατούνται πρακτικά και δεν πρόκειται να συνεχίσω την προσπάθεια κάποιων να χτίσουν τέτοιου είδους σενάρια πάνω σε αυτές τις δηλώσεις» είπε ο υπουργός Άμυνας.
Ερωτηθείς για τον Νίκο Κοτζιά και τις αναφορές του στον ίδιο και τον Σόρος ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε «Δεν θα ασχοληθώ με τον κ. Κοτζιά πλέον. Το πολύν της θλίψεως…
Νωρίτερα, πάντως, ο Πάνος Καμμένος είχε τοποθετηθεί και μέσω Twitter γράφοντας: Επειδή τα ορφανά του Σημίτη μετά τη παραζάλη τους από προφυλάκιση Παπαντωνίου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου , εδώ και 48 ώρες αναπαράγουν δήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50 εκ € του Σόρος στην κυβέρνηση είναι ψευδές απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες
Τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου σχολίασαν δηκτικά κύκλοι από το περιβάλλον του Νίκου Κοτζιά. Μιλώντας στον ANT1 ανέφεραν με νόημα «αν κάποιοι μετά τη σιωπή στις ύβρεις θέλουν να σβήσουν τμήματα από τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου είναι κάτι που δεν μπορεί να φανταστεί ο νους μας και το αποκλείουμε».
Η εκρηκτική αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει από τη σύγκρουση των δύο πολιτικών στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο και έφερε την παραίτηση του Νίκο Κοτζιά πήρε νέα τροπή προχθές όταν ο Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο ΚΡΗΤΗ TV δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο Π. Καμμένος «άρχισε να εξαπολύει έναν οχετό λάσπης, ό,τι οχετό έχει πει μέσω διαρροών. Δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια, είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους».
Αργά το βράδυ της Πέμπτης θέση στη σύγκρουση πήρε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε στην ΕΡΤ και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως προσπαθεί να εκτρέψει τη συζήτηση για να μην πάρει θέση στο μεγάλο θέμα των ημερών, την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου.
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις περί Σόρος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε «Ο Κοτζιάς το είπε και ο Καμμένος το διέψευσε», ενώ, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του παρέθεσε τα λόγια του υπουργού Άμυνας, ο οποίος είχε δηλώσει ότι ουδέποτε ισχυρίστηκε εντός υπουργικού συμβουλίου ότι υπουργός ή η κυβέρνηση τα παίρνουν από τον Τζόρτζ Σόρος.
Πάντως, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος άφησε και ένα «παραθυράκι» ανοικτό για δημοσίευση των πρακτικών του επίμαχου υπουργικού συμβουλίου.
«Τα πρακτικά των υπουργικών συμβουλίων είναι απόρρητα, όμως, χρειάζεται μία γραφειοκρατική διαδικασία, δεν θα υπήρχε πρόβλημα να βγουν τα πρακτικά στη δημοσιότητα. Δεν φοβόμαστε τίποτα, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Άλλοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί όταν κουνάνε το δάχτυλο» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κοιτώντας προς Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη.
Παράλληλα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι «κάποιος από τη ΝΔ διέρρευσε στον Τύπο σημειώσεις από μυστικές συζητήσεις στη διάσκεψη των προέδρων για να τροφοδοτήσει συζήτηση που τελικά βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για το θέμα της βίζας που έθεσε νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος και απάντησε ξεκάθαρα «όλες οι συμβάσεις που υπογράφουν το ΥΠΕΞ και όλα τα υπουργεία ακολουθούν αυστηρά τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες. Τιμώ και σέβομαι -και ακόμη περισσότερο ο πρωθυπουργός- τον Ν. Κοτζιά, έβαλε τη σφραγίδα του στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας, ήταν πρωταγωνιστής στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών».
Είχε προηγηθεί μία ημέρα έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με τη Νέα Δημοκρατία να στέλνει το βίντεο της συνέντευξης Κοτζιά στον εισαγγελέα, καλώντας την Δικαιοσύνη να παρέμβει και το Μέγαρο Μαξίμου να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση και το Κίνημα Αλλαγής για επικοινωνιακά παιχνίδια με στόχο να «θάψουν» το θέμα Παπαντωνίου.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!