Θ. Καράογλου: Κων/νος Καραμανλής και ΝΔ είναι ταυτισμένοι με ιστορικά δικαιωμένες εθνικές επιλογές


Θεσσαλονίκη, 08 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Ν.Δ. ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ»

Εκατοντάδες πολίτες κατέκλυσαν χθες το Μπίλλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Λαγκαδά, για να παρακολουθήσουν τη μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου με τίτλο «Κωνσταντίνος Καραμανλής: «Ο Αναμορφωτής της Ελλάδας».
Η έκθεση φωτογραφίας που υπήρχε στην είσοδο του κατάμεστου πολιτιστικού κέντρου, με γνωστές και ανέκδοτες στιγμές από την προσωπική και πολιτική διαδρομή του μεγαλύτερου Έλληνα πολιτικού, αλλά και οι ομιλίες που ακολούθησαν από τους κυρίους Βασίλη Κικίλια και Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, απέδωσαν φόρο τιμής στα 44 χρόνια προσφοράς της Νέας Δημοκρατίας στην πατρίδα και στη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή της.
Με την ομιλία του ο κ. Καράογλου έστειλε το πολιτικό μήνυμα ότι «η Νέα Δημοκρατία αλλάζει χωρίς να φοβάται» και πως είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να ξαναδώσει ελπίδα σε μια κουρασμένη κοινωνία.
«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η ΝΔ είναι ταυτισμένοι στη συνείδηση των Ελλήνων με την εθνική συμφιλίωση, τις μεγάλες αποφάσεις και τις ιστορικά δικαιωμένες εθνικές επιλογές» τόνισε, εξηγώντας πως «με στήριγμα την ιστορία μας “αγκαλιάζουμε” την κοινωνία και υπογράφουμε μια πραγματική συμφωνία αλήθειας με το λαό, βασιζόμενη στην παράδοσή μας και προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα».
«Είμαστε η πολιτική δύναμη της ευθύνης! Το επιβεβαιώνει η αντοχή μας στο χρόνο. Είμαστε οι εγγυητές της συνολικής προόδου της χώρας! Το αποδεικνύει ο σταθερός και διαχρονικός προγραμματικός μας λόγος» πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στην εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πρέπει να επιλέξουν αν θα συνταχθούν με τον Ζόραν Ζάεφ ή με τους Έλληνες. «Ή θα υπερασπιστούν τα εθνικά μας δίκαια ή θα γίνουν οι “χρήσιμοι ηλίθιοι” της ιστορίας και των Σκοπίων» σημείωσε, μιλώντας για «τεράστια πληγή» που άνοιξαν οι δυο κυβερνητικοί εταίροι στο “σώμα” της Μακεδονίας.   
Από την πλευρά του ο βουλευτής Α΄ Αθηνών και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βασίλης Κικίλιας, στάθηκε στις καλύτερες ημέρες που μπορεί να φέρει στη χώρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Είμαστε οι εκφραστές της ελπίδας για καλύτερο μέλλον» είπε, τονίζοντας πως η Ν.Δ. ανοίγει μια μεγάλη αγκαλιά για όλη την κοινωνία. «Μετά από 4 χρόνια λαίλαπας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Ελλάδα μπορεί να κάνει μια νέα αρχή ιεραρχώντας τις προτεραιότητες της. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ενωθούμε ως Έθνος και να οραματιστούμε το κοινό αύριο» συμπλήρωσε.
Τέλος, ο διεθνολόγος και καθηγητής του ΑΠΘ, κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, έκανε ειδική αναφορά στους χειρισμούς του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. «Οι βασικές θέσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή ήταν ότι η Μακεδονία είναι μια και ελληνική, ότι ο όρος “Μακεδονία” δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ονομασία του νέου κράτους των Σκοπίων και ότι όχι μόνο το όνομα του κράτους, αλλά και του λαού θα πρέπει να αλλάξει και να μην περιέχει τον όρο “Μακεδονία”, “Μακεδονικός”. Επίσης ο ιδρυτής της ΝΔ ήθελε να δηλωθεί γραπτώς από τα Σκόπια ότι δεν υφίσταται Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.    



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!