Στο ΣτΕ το σχέδιο ΠΔ για έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.


Κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη, σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση επιλογής νέου αρχηγού στην Ελληνική Αστυνομία μπορεί να διενεργούνται έκτακτες κρίσεις σε ανώτατους αξιωματικούς και αστυνομικούς διευθυντές γενικών καθηκόντων, ακόμα και χωρίς να συντρέχουν οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις του Προεδρικού Διατάγματος 15/1997.

Υπενθυμίζεται ότι άρθρο 15 του ΠΔ  15/1997 (ιεραρχία, καταστάσεις και εξέλιξη των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας) καθορίζει τον «κατά βαθμό ελάχιστο  χρόνος υπηρεσίας των αξιωματικών αυτοτελώς ή σε συνδυασμό με τον συνολικό χρόνο υπηρεσίας αυτών ως αξιωματικών, για τα "γενικά τυπικά προς προαγωγή προσόντα" προ της συμπληρώσεως των οποίων οι αξιωματικοί δεν επιτρέπεται να προαχθούν στον επόμενο βαθμό».

Παράλληλα, σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε στο ΣτΕ, κατά τις έκτακτες κρίσεις, οι αντιστράτηγοι κρίνονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 29 του ΠΔ 24/1997 και οι υποστράτηγοι, ταξίαρχοι και αστυνομικοί διευθυντές, κρίνονται σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 29 του ΠΔ 24/1997 και προάγονται εφόσον συμπληρώσουν τον προβλεπόμενο ελάχιστο χρόνο υπηρεσίας στο βαθμό τους, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία διενέργειας των τακτικών κρίσεων του επόμενου έτους».


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!