Εργατικό δυστύχημα ο θάνατος της ξενοδοχοϋπαλλήλου


Σε εργατικό δυστύχημα φαίνεται ότι οφείλεται τελικά ο θάνατος από ασφυξία της 22χρονης ξενοδοχοϋπαλλήλου από το Αγρίνιο, η οποία είχε βρεθεί αναίσθητη σε ασανσέρ του ξενοδοχείου όπου εργαζόταν. Ο ιατροδικαστής κ. Παπαδομανωλάκης ολοκλήρωσε την αυτοψία στον χώρο, επιβεβαιώνοντας την άποψη ενώ τις επόμενες ημέρες θα συνταχθεί η ιατροδικαστική έκθεση.
Ο ιατροδικαστής ερεύνησε εάν κάποιο ρούχο της άτυχης κοπέλας μπορούσε να πιαστεί και να τυλιχθεί στο λαιμό της ενώ ερευνάται και το ενδεχόμενο η άτυχη κοπέλα να σφηνώθηκε με αποτέλεσμα να πιεστεί στον θώρακα.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι ο ατυχηματικός απαγχονισμός ή η ασφυξία θέσεως όπου εγκλωβίζεται το σώμα σε σημείο που δεν μπορεί να αναπνεύσει.
Πάντως ο ίδιος αποκλείει την περίπτωση εγκληματικής ενέργειας ή παθολογικών αιτιών, υπογραμμίζοντας ότι εντόπισε σημάδι στον τράχηλο του λαιμού της, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για εργατικό δυστύχημα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η άτυχη κοπέλα φαίνεται να εγκλωβίστηκε με τέτοιον τρόπο ώστε υπέστη είτε απαγχονισμό είτε ασφυξία θέσεως.
«Πρόκειται για μια σπάνια ασφυξία. Η πιο συνηθισμένη είναι ο απαγχονισμός, μετά είναι ο στραγγαλισμός και σπανίως είναι η ασφυξία θέσης, η οποία διακόπτει την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο. Παθαίνει αυτό που λέμε ανοξία και νέκρωση στη συνέχεια, αν καθυστερήσει να πάρει μπρος ο εγκέφαλος, ο οποίος κάνει 6-7 λεπτά το ανώτερο χωρίς οξυγόνο. Κάτι τέτοιο συνέβη και μετά είχε 13 μέρες επιβίωσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», τόνισε ο ιατροδικαστής.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται εκ νέου αυτοψία στο χώρο από πραγματογνώμονες ενώ αυτοψία θα πραγματοποιήσουν και επιθεωρητές από την Επιθεώρηση Εργασίας. Στη συνέχεια θα συνταχθεί η ιατροδικαστική έκθεση και θα σταλεί στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων το οποίο χειρίζεται την υπόθεση.
Η ανακοίνωση του Ξενοδοχείου
Επρόκειτο για σπουδάστρια του ΙΕΚ Πάτρας που από 1ης Ιουλίου 2018 πραγματοποιούσε την πρακτική της άσκηση στο ξενοδοχείο και δη στους χώρους της κουζίνας.
Το περιστατικό σημειώθηκε όταν η σπουδάστρια εισήλθε, για λόγους που ακόμα δεν είναι γνωστοί, στο υδραυλικό αναβατόριο φορτίου, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη μεταφορά τροφίμων και εμπορευμάτων.
Στη συνέχεια και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε εκεί μη έχοντας τις αισθήσεις της και διακομίσθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ‘Ο Άγιος Γεώργιος’, όπου δυστυχώς σήμερα κατέληξε.
Ως διοίκηση του ξενοδοχείου ήμασταν από την πρώτη στιγμή και για όλο αυτό το διάστημα δίπλα στους οικείους της για να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια.
Σε τέτοιες στιγμές τα λόγια πρέπει να είναι λίγα. Διεξάγονται έρευνες από τις αρχές και επιβάλλεται να είμαστε φειδωλοί στις όποιες δηλώσεις. Είμαστε από την πρώτη μέρα σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν σε αυτό το λυπηρό και τραγικό γεγονός.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συγγενείς της.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!