Μείωση του ΦΠΑ στις μουσικές εκδηλώσεις προωθεί η κυβέρνηση


Τη μείωση του ΦΠΑ στις συναυλίες και σε όλες τις μουσικές εκδηλώσεις (επί του εισιτηρίου), από το 24% που βρίσκεται σήμερα στο 6%, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Τη σχετική ρύθμιση επεξεργάζεται και θα προωθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.
Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υφυπουργός προανήγγειλε τη μείωση του ΦΠΑ στις μουσικές εκδηλώσεις (όπου δεν υπάρχει άλλη παροχή) κατά τη διάρκεια απάντησής στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεμιστοκλή Μουμουλίδη.
«Ο πολιτισμός μας πλήγηκε πολύ με την οικονομική κρίση που πέρασε η χώρα. Πήραμε μέτρα σαν κυβέρνηση. Θα πρέπει όμως, τώρα που μπαίνουμε σε μια άλλη εποχή, να δούμε και άλλα μέτρα, όπως η μείωση του ΦΠΑ στις συναυλίες, ώστε να αποκτήσουν οι έλληνες οικονομικότερη πρόσβαση, όχι μόνο στη μουσική αλλά και σε συναυλιακές παραγωγές του εξωτερικού. Θα καταφέρουμε να το κάνουμε, εξετάζουμε να μειώσουμε το ΦΠΑ στα θεάματα και έτσι θα ανοίξουν οι πύλες σε περισσότερο κόσμο, ενισχύοντας παράλληλα και την πολιτιστική δημιουργία και τους τομείς που έχουν άμεση σχέση με τον πολιτισμό. Δεσμευόμαστε για το επόμενο διάστημα να το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπανάτσιου.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!