Δήλωση με νόημα του αρχιεπισκόπου


Την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Ιεραρχίας την Παρασκευή, έκανε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την Λιβαδειά. «Εγώ θα μιλήσω τελευταίος» τόνισε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας σχετικά με τη συμφωνία Πολιτείας και Εκκλησίας για τον εξορθολογισμό των σχέσεών τους.

Ο αρχιεπίσκοπος που χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό εσπερινό, παραμονή της γιορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, ρωτήθηκε από το Star Κεντρικής Ελλάδος για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη συμφωνία της 6ης Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου.
Θυμίζουμε πως η Ιεραρχία, με ομόφωνη απόφαση έθεσε εκτός διαλόγου το θέμα της μισθοδοσίας του κλήρου. Επίσης, αποφάσισε να συσταθεί ειδική επιτροπή, οι οποία θα συζητήσει τις λεπτομέρειες για την συμφωνία Εκκλησίας – Πολιτείας.
Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραρχίας, μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, υπογράμμισε ότι το προσύμφωνο είναι πρόταση ιστορικής συμφωνίας, με την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί από την Ιεραρχία και από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως η Πολιτεία είναι εκείνη που αποφασίζει τη μισθολογική κατάσταση των ιερέων και πως η στοχοθεσία δεν αλλάζει και θα προχωρήσει άμεσα η εκπόνηση σχεδίου νόμου, το οποίο θα είναι βασισμένο στο πλαίσιο του κοινού ανακοινωθέντος Τσίπρα – Ιερώνυμου.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!