Απεργούν σήμερα οι εμποροϋπάλληλοι για τα ανοιχτά καταστήματα


Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου ενάντια στο προγραμματισμένο άνοιγμα των καταστημάτων λόγω της προαιρετικής λειτουργίας τους στο πλαίσιο των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων έχει κηρύξει για σήμερα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.
«Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο για την πλήρη απελευθέρωση των Κυριακών, μετά από επιταγή των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών. Είναι φανερό ότι, αν οι εργαζόμενοι δεν αντισταθούν, το ξήλωμα της Κυριακάτικης Αργίας θα συνεχιστεί διότι αυτό θέλουν οι μεγάλες αλυσίδες, οι πολυεθνικές, τα malls, τα εκπτωτικά χωριά» τονίζει η ΟΙΥΕ.
«Καλούμε τα σωματεία μας και τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά την απεργιακή μάχη ενάντια στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων. Καλούμε τις εργοδοτικές οργανώσεις των μικρομεσαίων επαγγελματιών να σταθούν δίπλα μας και να μην ανοίξουν τα καταστήματα στις 4 Νοεμβρίου» σημειώνει η Ένωση.
Με συνθήματα «ούτε 52, ούτε 32, ούτε 8, δεν τους χαρίζουμε καμία Κυριακή» και «βάζουμε τα εργατικά συμφέροντα και τις ανάγκες μας μπροστά» το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια πραγματοποιεί μετά τις 10 το πρωί συγκέντρωση με αφετηρία στην αρχή της Ερμού στο Σύνταγμα.
Στο κάλεσμα επισημαίνεται πως «μπροστά μας έχουμε και τον Δεκέμβρη με 3 συνεχόμενες Κυριακές με τα ανοιχτά μαγαζιά. Κι όλα αυτά αμέσως μετά τη φρίκη που βίωσαν πολλοί εργαζόμενοι στο εμπόριο τη περίοδο Μάη-Οκτώβρη με τα μαγαζιά της Αθήνας και άλλων περιοχών να μπορούν να λειτουργούν κάθε Κυριακή
»Όσο και να διατυμπανίζουν οι κυβερνώντες το “τέλος των μνημονίων”, παραμένουν σε ισχύ όλοι οι σχετικοί νόμοι που ψηφίστηκαν και που έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στα αφεντικά να μπορούν ολοένα και να οξύνουν την επίθεσή τους προς τον κόσμο της εργασίας. Οπότε, κι εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε και προσπαθούμε να δυναμώσουμε τους αγώνες μας».
Το Συντονιστικό ζητά από την ΟΙΥΕ «την έγκαιρη κήρυξη απεργιών σε όλο τον κλάδο του εμπορίου σε πανελλαδικό επίπεδο. Χαιρετίζουμε και πάλι την αποφασιστικότητα των συναδέλφων και των συναδελφισσών μας που με την έμπρακτη -και απεργιακή- στάση τους εδώ και αρκετά πλέον χρόνια συμβάλλουν στον αγώνα αυτό. Καλούμε το σύνολο των εργαζομένων να γίνουν μέρος του αγώνα για την Κυριακάτικη αργία».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!