Μητσοτάκης: Δεν θα αναγνωρίσουμε αλλαγή στη μισθοδοσία των κληρικών


Υποσχέσεις ότι θα επαναφέρει το υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών, αν «ο κ. Τσίπρας επιβάλει μονομερώς» την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος, έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, με εκπροσώπους της οποίας συναντήθηκε.
Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι κατανοεί απόλυτα τον αιφνιδιασμό και την αγανάκτηση που προκάλεσε στους κόλπους της Εκκλησίας ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι διαπραγματεύσεις και οι ανακοινώσεις.
Επιπλέον, τους ενημέρωσε ότι δεν είχε καμία απολύτως προηγούμενη ενημέρωση για τη συμφωνία, πόσο μάλλον για την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε μάλιστα τη συμφωνία «άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα του κ. Τσίπρα» καθώς, όπως είπε, «αυτό που απεδείχθη ότι τον ενδιέφερε ήταν η εξαγγελία 10.000 νέων κομματικών προσλήψεων».
Ως προς το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν είναι αναγκαία η αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος. Τόνισε, ωστόσο, ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν στις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας, επισημαίνοντας ότι αυτά μπορούν να προωθηθούν με καλόπιστο διάλογο και ότι δεν απαιτούν συνταγματική αναθεώρηση. Υπενθύμισε επιπλέον ότι, όσα άρθρα και εάν προταθούν για αναθεώρηση από τη σημερινή κυβέρνηση, την ευθύνη για το αν τελικώς θα μεταβληθούν και σε ποια κατεύθυνση, την έχει, εκ του Συντάγματος, η Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές.
Τέλος, υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία τάσσεται σταθερά υπέρ της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά «για την υποστήριξη του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!