Θ Καράογλου: Εθνική κατάντια η κυριαρχία του αισθήματος φόβου και ανομίας σε όλη τη χώρα



Θεσσαλονίκη, 26 Νοεμβρίου 2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ»

«Εθνική κατάντια» χαρακτήρισε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου τα αισθήματα φόβου και ανομίας που έχουν κυριεύσει τη χώρα, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης της εγκληματικότητας, στις δυο επιτυχημένες εκδηλώσεις που διοργάνωσε το πολιτικό του γραφείο στα Διαβατά και την Πυλαία.
Έχοντας ως κεντρικό ομιλητή τον βουλευτή ΝΔ Λάρισας και τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και σε συνεργασία με τις ΔΗΜΤΟ της ΝΔ στους δήμους Δέλτα και Πυλαίας-Χορτιάτη, ο κ. Καράογλου έθεσε στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου το καθολικό και κυρίαρχο αίτημα της κοινωνίας να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στα σπίτια, στους δρόμους, στις γειτονιές.
«Για εμάς στη ΝΔ η ασφάλεια είναι δικαίωμα κάθε πολίτη. Παράλληλα είναι προϋπόθεση ελευθερίας και δημοκρατίας. Θέλουμε ασφαλείς, ελεύθερους, αξιοπρεπείς πολίτες, σε μια ασφαλή και αξιοπρεπή χώρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο κατάμεστο αμφιθέατρο του 3ου δημοτικού σχολείου Διαβατών, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ επικέντρωσε την προσοχή του στα προβλήματα που έχει προκαλέσει στην ευρύτερη περιοχή η προσφυγική-μεταναστευτική κρίση.
Αρχικά συνεχάρη τους κατοίκους των Διαβατών για τον εξαιρετικό τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν το όλο ζήτημα με περίσσευμα καρδιάς, χωρίς να έχουν κανέναν κεντρικό συντονισμό ή κάποιο σχέδιο από πλευράς της πολιτείας.
«Η τοπική κοινωνία δεν αντέχει να σηκώνει διαρκώς το βάρος της υπερπληθώρας προσφύγων και μεταναστών» σχολίασε στην αρχή της τοποθέτησής του, εξηγώντας στους παρευρισκόμενους ότι «η εφαρμογή του νόμου δεν έχει χρώματα, ούτε είναι ζήτημα δεξιάς, αριστερής ή κεντρώας πολιτικής. Είναι η ελάχιστη υποχρέωση ενός κράτους δικαίου, μιας ευνομούμενης πολιτείας, απέναντι στους πολίτες».
Μίλησε επίσης για την ανάγκη πραγματικού επιμερισμού της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης στο σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως είπε: «Αλληλεγγύη δεν σημαίνει μόνο χρήματα, αλλά και δίκαιη κατανομή των βαρών. Η Ελλάδα δεν είναι ο παρίας της Ευρώπης. Είναι ισότιμο κράτος-μέλος με υποχρεώσεις, αλλά και δικαιώματα», καλώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εξετάσει τη δυνατότητα παροχής αντισταθμιστικών οφελών στους κατοίκους των Διαβατών όπου λειτουργεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου».
 Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ακολούθησε νέα εκδήλωση, αυτήν τη φορά στο «Πέτρινο» Πολιτιστικό Κέντρο της Πυλαίας. Σε αυτήν ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι η αδυναμία του κράτους να προστατεύσει τους πολίτες του ακόμα και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια είναι «η μεγαλύτερη ήττα της δημοκρατίας μας».
«Το δικαίωμα στην ασφάλεια ανήκει σε όλους! Προφανώς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αδυνατούν να υλοποιήσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαφύλαξης της δημόσιας τάξης. Το μέγα ερώτημα, ωστόσο, είναι αν το κυβερνητικό “δεν μπορώ”, συνοδεύεται από το “δεν θέλω”, δεδομένου ότι οι ίδιοι οι αστυνομικοί δηλώνουν πλέον δημόσια ότι η πολιτική ηγεσία τους έχει “δέσει” τα χέρια».
Και συνέχισε: «Η ανοχή και απάθεια που δείχνει το υπουργείο δημόσιας… αταξίας σε συγκεκριμένες συμπεριφορές ακραίων κοινωνικών ομάδων είναι ύποπτη και αποθρασύνει εκείνους που έχουν ως στόχο να μετατρέψουν τη χώρα σε ξέφραγο αμπέλι. Λέμε όχι στο φόβο και την ανομία. Ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί, τα πανεπιστήμια θα πάψουν να είναι άντρο ανομίας, η αστυνομία θα επιστρέψει στις γειτονιές, οι ποινές θα εφαρμόζονται».
Από τη δική του πλευρά ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε και στις δυο εκδηλώσεις την αναγκαιότητα η πολιτεία να αποτρέψει την προσπάθεια των λεγόμενων «γνωστών-αγνώστων» να δημιουργήσουν άβατα σε όλη τη χώρα. «Το κράτος του… Εξαρχιστάν δεν πρέπει να επεκταθεί» σημείωσε δηκτικά, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση έχει τη διπλή ευθύνη για την «έκρηξη» της εγκληματικότητας στους δρόμους, αλλά και τη μετατροπή των χώρων των πανεπιστημίων σε κέντρα ανομίας. «Οι άνθρωποι που έχουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους είναι, δυστυχώς, επικίνδυνοι ερασιτέχνες, που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τις καρέκλες» επισήμανε με νόημα.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!